• Zonnig korfbal

    De eerste wedstrijden in de veldcompetitie zijn al geweest, maar komend weekend komt de competitie ècht op gang. Zaterdag zijn er thuis zeven wedstrijden tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Voor de spelers zullen veel flesjes water nodig zijn, want de verwachting is dat de zon zich uitbundig laat zien. De kijkers langs de kant kunnen genieten van het spel en van de zon. Hoe belangrijk supporters zijn, hebben we gezien bij de play offs en de halve finales in de zaalcompetitie van de senioren en junioren. Zij zorgden voor een fantastische sfeer en voor een mooie afsluiting van een bijzonder seizoen.

    De aanmoedigingen zijn ook op het veld van groot belang. Bijvoorbeeld voor KZ 1 en KZ 2. Die hebben de punten hard nodig. Zaterdag gaan ze op bezoek bij PKC en a.s. dinsdagavond hebben ze om 19.45 uur (KZ 2) en 21.00 uur (KZ 1) hun eerste thuiswedstrijden. TOP (A) is dan hun tegenstander.

    Voor de zeer jonge talenten moet je zaterdag al op het veld zijn. Dan komen alle E-teams – op E4 na – in actie.

    Bij de junioren gaat de A1 voor het kampioenschap. DVO en DOS ’46 zijn de medestrijders. De teams hebben allemaal evenveel punten. DOS ‘46 komt a.s. zaterdag op bezoek. Dat wordt genieten. De wedstrijd begint om 12.00 uur op het hoofdveld. Een overwinning met de aanmoedigingen van veel supporters langs de kant, wat zou dat mooi zijn.

    Corrie Noom