• Het onderwerp van deze tekst is niet een inzicht in normaal competitieverloop, maar hoe we het doen in de 'Rompregeling'. Dat is de regeling rond het verplicht leveren van scheidsrechters voor matches in de sectoren Top- en Wedstrijdsport. Het is afhankelijk van hoeveel teams je in die twee groepen hebt spelen - en bij ons zijn dat er 13 - om te berekenen hoeveel scheidsrechters je moet leveren en het is dus ook logisch, dat onze 'concurrenten' ook grote clubs zijn, want Dalto heeft de twijfelachtige eer bovenaan te staan en PKC is nummer 3.

    Hoe komt dat nou? Wel, dat is een samenloop van omstandigheden. Ten eerste hebben wij al een aantal jaren een gebrek aan scheidsrechters op dat niveau, maar dat kan soms gecorrigeerd worden door het nodige extra werk van andere scheidsrechters. En daarbij hadden wij een meevaller, dat de Rompregeling over een paar van de vorige seizoenen kwam te vervallen, om de simpele reden dat de  competitie door het coronagedoe moest worden stilgelegd.

    Waar wij dit seizoen extra last van hebben is, dat enkele van onze 'vaste jongens' een tijdje uitgeschakeld waren door blessures en operaties. Gelukkig knappen ze inmiddels weer op en we hebben goede hoop, dat voor hen het komende zaalseizoen weer wat normaler kan gaan verlopen.

    Wat zijn de gevolgen? Wel, dat is vrij simpel. Eerst moet duidelijk zijn, dat veld en zaal ook hier gescheiden zijn. We kunnen dus in de zaal proberen het weer zo goed mogelijk te doen, maar dat heeft op de veldcompetitie maar een beperkte invloed, want daar kunnen we alleen corrigeren in de resterende zes competitieweken. Het is daarmee bijna niet te voorkomen, dat volgend seizoen ons 2e, 3e, 4e, 5e en 6e de competitie 2022-2023 gaan beginnen met verliespunten.

    Hopelijk gaat het in de zaal beter, maar er is dus alle aanleiding om scherp het oog te houden op en hard te werken aan het uitbreiden van de aantallen scheidsrechters, zowel voor de jeugd als voor de senioren.

    Redactie