• We gaan komend weekend los!

  Vorige week mochten de spelers van de selectie aftellen naar de start van de Korfbal League, deze week tellen we met zijn allen af naar de start van alle andere teams. We gaan beginnen, hoewel we wel met een scheef oog en lichte vrees kijken naar welke corona-maatregelen ons nu weer te wachten staan.

  Voor KZ treden dit seizoen 10 seniorenteams aan en 23 jeugdteams. Na de oefenwedstrijden van afgelopen weken gaat er nu om het “echie” gestreden worden in de zaal. Zonder publiek weliswaar, maar ook publiekloos wil iedereen winnen.

  Wat mogen we verwachten? Dat is moeilijk te voorspellen voor al die 33 teams. Ons eerste team had een moeizame oefenperiode, maar won afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd glansrijk. Ook komend weekend hopen we weer blij verrast te worden met dat soort mooie uitslagen.

  Bij de jongste jeugd staan spel- en beweegplezier voorop. Met trainers/coaches zoals Dennis, Chris, Maarten, Alyssia, Jolanda, Laura, Lisa, Rens, Stan, Mirelle, Bart, Wessel, Gijs, Henk, Teun, Margot, Ingrid en Jeroen zit dat wel goed. De F1 heeft dit jaar 8 spelers, die elkaar allemaal speeltijd gunnen en zich, als ze langs de lijn staan, opstellen als fanatieke supporters. Van de E-tjes mogen 3 van de 5 teams hun eerste wedstrijd thuis beginnen. Allemaal om 10.00 uur. Een goede gelegenheid voor scouts om te komen kijken, zou je zeggen. Maar we spelen zonder publiek. We zullen het met de verhalen moeten doen. Wie schrijft er een wedstrijdverslag? Bij de D-teams noteerden we op het veld twee eerste plaatsen en twee derde. Ik ben ervan overtuigd, dat ze ook in de zaal voor succes gaan zorgen.

  A1, B1 en C1 spelen komend weekend thuis. Bij de A1 rekenen we op een hoge klassering. We kijken ook uit naar de successen van de overige A-, B- en C-teams, die met een uitwedstrijd beginnen. De coaches kunnen komend weekeinde hun werk doen zonder ouders en andere deskundigen die vanaf de zijlijn aanwijzingen geven. We wensen Michael, Ricardo, Han, Ian, Alwin, Edwin, Cynthia, Ramon, Nick, Roy, David, Dennis, Maaike, Michelle, Jill, Olivier, Edwin, Miriam, Bart, Jeroen, Ruben, Eric, Darren, Yara, Nick, Linde, Maurice en Jakeline en hun teams veel succes.

  Van de senioren speelt a.s. zaterdag  alleen KZ4 thuis.  Op zondag volgen KZ7, KZ10 en KZ3 met een thuiswedstrijd. Het derde en het vierde team bezetten op het veld de eerste plaats; bijna alle overige seniorenteams staan op het veld hoog op de ranglijsten. Het belooft een mooi seizoen te worden. En nu maar hopen, dat er geen coronakink in de kabel komt.

  De selectie gaat zondag de Afsluitdijk over om in Gorredijk tegen LDODK aan te treden. Via de livestream kan iedereen erbij zijn. Hoewel dat virtuele steun is, kunnen we die goed gebruiken. Op maandagochtend kijk ik altijd uit naar de kijkcijfers. Zet de livestream aan, om 12.00 uur voor het tweede en om 14.00 uur voor het eerste, en maak van de druilige zondag een sportieve zondag. Veel plezier.