• We gaan beginnen!

  Na enkele weekeinden zonder competitiewedstrijden gaat het zaalseizoen a.s. zaterdag van start. Op een paar na treden alle teams aan voor hun eerste wedstrijd van het seizoen ‘23-‘24.

  In de afgelopen weken zijn er veel oefenwedstrijden gespeeld. Dat gaf weer ouderwetse levendigheid in de sporthal en in de kantine. Maar het was niet alleen korfbal dat de klok sloeg. Op vrijdagavond namen 50 personen deel aan de culinaire fietstocht. De koks hadden hun uiterste best gedaan en de lat voor zichzelf hoog gelegd. Ze zetten een voorgerecht en een hoofdgerecht voor aan hun gasten. Het dessert volgde in de kantine. Lekker en gezellig, dat was de conclusie van de deelnemers. Met dank aan Jolanda Steensma voor de voortreffelijke organisatie.

  Natuurlijk ging het in de gesprekken veel over korfbal. De oefenwedstrijden van afgelopen weken hebben de coaches geleerd wat hun teams kunnen en waaraan geschaafd moet worden. De uitslagen beloven veel spektakel in de komende weken.

  Drie teams hebben de eer a.s. zaterdag de aftrap te doen. E1, E3 en D3 openen om 9.00 uur het volle programma in de sporthal. KZ/Keukensale.com 3 mag deze eerste competitiedag in de sporthal afsluiten. Zij spelen om 19.30 uur tegen Oost-Arnhem2. Op zondag treden nog twee teams in de sporthal aan.

  De Korfbal League start een week later, maar ons eerste en tweede laten zich komend weekend wel zien. In Delft strijden ze om de prijzen in het Theo Korporaal Korfbal Spektakel, dat PKC en Fortuna elk jaar organiseren in de aanloop naar de start van de Korfbal League. Dankzij de golden goal van vorige week tegen PKC speelt KZ/Keukensale.com 1 in de finale tegen Fortuna 1, dat een week later ook weer de tegenstander van ons eerste team is in de eerste wedstrijd van de Korfbal League. KZ 2 neemt het in de troostfinale op tegen HKC 2.

  We zijn klaar voor de start a.s. zaterdag, in de zaal en in de kantine. Het geluid van fluitjes, gejuich, teleurstelling, applaus, we gaan het allemaal horen in de sporthal. Dat wil je niet missen. Iedereen is van harte welkom voor een ouderwets korfbaldagje in de sporthal.

  Corrie Noom