• Walking Korfbal bij KZ, is dat nieuw?

    Tja, nou ja, ja en nee eigenlijk. Nee, want wij hebben al een meer dan 60 jaar lange ervaring met groepen, die eerst Ouders van Aspiranten heetten en daarna Recreanten, Kombifitters en zo nog een paar namen, maar toch is de insteek van deze groep net niet helemaal hetzelfde.

    Natuurlijk zijn er overeenkomsten, zoals de leeftijden en de sociale aspecten, maar het deelt in deze tijd met een reeks andere sporten het begrip 'Walking', wandelen dus en die insteek is bedoeld om nog weer meer 55-plussers in beweging te krijgen en te houden. In grote lijnen zijn de regels ongeveer gelijk als bij de F-pupillen, dus  'verdedigd' bestaat niet en het is ongeveer vier tegen vier op een kleiner veld, maar wel met dit verschil: het blijft bij wandelen, dus niet hardlopen of springen.

    Op de verjaardag van de club, 20 mei, is er een eerste kennismakingsronde. Je vindt de details hieronder in de afbeelding. Graag vooraf even aanmelden via walkingkorfbal@koogzaandijk.nl of met een appje naar 06 53 16 32 19. Kenningsmakingsfilmpje zien? Dat kan ook, met een klik hier.