• Het tweede weekend van het Fortuna Korfbal Spektakel: hoe deden we het?

    Voor ons tweede was de tegenstander HKC 2 uit Hardinxveld-Giessendam, een nieuwkomer in de Korfbal League, dus we waren nieuwsgierig. Per saldo bleven we de gehele wedstrijd iets in het voordeel. De ruststand was 10-8 en de eindstand 18-15, waarbij de helft van onze doelpunten kwam van Remco Out en Darren Krook.

    KZ/Keukensale.com 1 had vorige week voor een verrassing gezorgd door PKC in eigen hal in eerste instantie op een gelijk spel te houden en vervolgens de Golden-Goal-fase in eigen voordeel te benutten. Dat bracht ons in de finale, waar Fortuna in Delft onze tegenstander was.

    Bij de ploeg uit Delft is men ook nog even zoekende, want zij missen twee smaakmakers van vorige seizoenen: Mick Snel is terug gegaan naar AW/DTV om dicht bij huis rustig af te bouwen en ook Celeste Split keerde terug naar waar zij begon en dat was bij Die Haghe. Wel twee smaakmakers natuurlijk.

    Fortuna leek ook wat zoekende, maar dat geldt bij ons in deze fase ook nog. Bij rust stonden wij 11-9 voor en bouwden dat zelfs uit naar 21-15, maar in de slotfase ging er plots van alles mis, waardoor Fortuna weer gelijk kwam, 21-21 en daarmee werd ook afgesloten. Maar ja, gelijk, dus weer een Golden Goal en zelfs die kwam er niet meer en dus moesten strafworpen de beslissing brengen en dat viel in onze richting, dus namen wij de beker mee.

    Het zegt allemaal niet veel, want op zaterdag 18 november gaan wij weer naar 'Delluf', maar dan 'om het echie' en dat is andere koek. Als je nog het Fortuna-verslag over de finale wilt lezen, klik dan even hier.