• Tatoeblamage.

  Toen ik maandagmorgen wakker werd moest ik denken aan de wijze woorden van de filosofische koning Hollewijn, één van de stripcreaties van Marten Toonder: “Men denkt altijd dat het verleden achter ons is. Maar het is vòòr ons: wat gisteren gebeurde heeft morgen gevolgen”.

  Verspeelde K.Z. 1 een duur punt of behaalde K.Z. 1 een duur punt? De toekomst zal het ons leren. Ik heb dit weekend drie spannende wedstrijden gezien. KCC – Fortuna, LDODK – DVO , en Blauw Wit – K.Z. De andere twee partijen heb ik niet gevolgd.

  Zo liet K.Z. 1 zich in de eerste helft toch te veel verrassen door de extreme speelwijze van Blauw Wit. Ik heb een trainer meegemaakt die zei, dat als je tegenstander je op een meter of vijf loslaat: altijd schieten. Wel of geen afvang. Zelfvertrouwen en overtuiging. Straf dat achterverdedigen knetterhard af! Zeker met die 25-seconden-regel.

  Maar ja dat was ook wel een heel bijzondere trainer.

  Gelukkig wist onze trainer de spelers in de tweede helft aardig op de rails te krijgen en ontstond er een pittig duel, dat alle kanten op kon. Alleen zijn er nog een paar dissonanten, die verzuimen verdedigend goed te sluiten. Dat kan fataal zijn vanwege de goed schietende BlauwWit-spelers.

  Tactisch deed men het bij onze tegenstander zeer goed. Het systeem, wissels en uiteindelijk de zogenaamde blessure, zodat iemand anders - die het beter beheerste - de strafworp kon nemen. Ook over het scheidsrechterduo Luttik en Kok mogen wij niet mopperen. Het was alleen jammer, dat men bij de stand 19 – 18 de zuivere handenbal over het hoofd zag, waardoor Randell onmiddellijk de 20 – 18 kon scoren.

  Wat mij ook weer bij de diverse wedstrijden opviel is hoe clean onze spelers er bijna allemaal uitzien. Tatoeages zijn echt uitzonderingen. Als je die kuddedieren van voetballers ziet! Over een simpele kleine versiering zeg ik, “moet maar”. Echter, velen hebben op hun lichaam meer verf dan op de kozijnen van hun huis.

  Bij het damesvoetbal heeft de tatoeblamage ook al toegeslagen. Daarnaast zie je in het dagelijks leven vele babes met de nodige schilderingen. Nogmaals: kuddegedrag en vaak niet een teken van intelligentie. Ik moet er niet aan denken dat mijn vrouw op haar borst een grote roos zou hebben. Ik durfde haar niet meer aan te raken uit angst voor de ook aanwezige doornen.

  Ik ken een katholieke turner en die had op zijn geslachtsdeel “rk” staan. Van zijn vrouw hoorde ik dat als hij seksueel opgewonden werd er plotseling “rekstok” kwam te staan. Dat geloof je toch niet?

  Enfin a.s. weekend komt LDODK op bezoek. Jammer dat Erwin Zwart een vervelende blessure heeft opgelopen, maar broertje André is een prima alternatief. Ik vond LDODK een prima ploeg en het zal een hele kluif worden. K.Z. 1 kan a.s. zaterdag aantonen dat het in de top thuishoort. U komt het team toch ook steunen?

  Ruud Gruijs