Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Recreanten: de details...

Binnen KZ is al heel veel jaren een groep actief die wekelijks een uurtje lekker bezig is, maar nooit aan de competities meedoet. Zo'n 70 jaar geleden werden ze 'Ouders van Adspiranten' genoemd en later werd dat - mede beïnvloed door taalmode en woordspel - gewijzigd in 'Trimmers', daarna 'Recreanten' en toen KombiFitters, maar nu keert men toch weer terug naar Recreanten. Dat 'ontspanning' bij hun activiteiten een grote rol speelt is daar natuurlijk niet vreemd aan.

- Voor wie? Dat is simpel! Voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Al korfbalt geen enkele van je familieleden, je bent net zo welkom als ieder ander.

- Is leeftijd van belang? Helemaal niet! In principe is iedereen van harte welkom. Wel zijn er een paar groepen, waarover hieronder meer.

- Moet je kunnen gooien en vangen? Zelfs dat niet, als je het maar leuk vindt om te bewegen! Er wordt ook meer dan alleen maar korfballen gedaan.

- Wat voor groepen zijn er? Tot dusver waren er in principe drie verschillende groepen, waarvan er eentje recent even tot stilstand is gekomen. We onderscheiden...

- Recreanten 1 - op maandagavond is er voor deze groep een vast trainingsuur, 's winters in de sporthal en in de andere jaargetijden lekker in de buitenlucht. De leeftijden lopen sterk uiteen, van pakweg 30 tot 70. Iedereen is welkom. De coördinator is Mariska Emons, tel. 06 28 91 93 95. Mariska is ook bereikbaar via e-mail. De spelleiding is in handen van de ervaren trainers Piet Jongh en Ronald van Dalen.

- Recreanten 2 - vrij nieuw is de opzet van twee 'verse' +55-groepen op de dinsdag- en vrijdagmorgen. Ook die worden inmiddels goed bezocht, maar er is altijd ruimte voor meer liefhebbers. Alle details vind je met een klik hier. En dan is er ook nog de maandagmorgengroep.

- Recreanten 3 - dit is de maandagmorgen-groep, waarin de leeftijden variëren van 50 tot 80 jaar (en meer als het lichaam het toelaat...). Je moet niets, je doet alles op je eigen niveau, maar in een gezellige omgeving, waar nieuwe prikkels van uit gaan. Deze groep heeft een hoog 'Kombifit-gehalte', want zij doen allerlei verschillende dingen op het gebied van beweging. In deze groep is de leiding in handen van Ron Tel, die een karrevracht aan ervaring meesjouwt. Van deze groep is de coördinator Marijke Dekker, tel. 06 54 32 48 09

En als je nou niet kunt op die tijdstippen, kan dat ook anders? Natuurlijk! Bij voldoende belangstelling kan er altijd bekeken worden of er een extra groep op een ander tijdstip opgericht kan worden. Het aloude 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd' wordt binnen onze vereniging nog steeds in ere gehouden. Geef gewoon je wensen door aan een van de hieronder genoemde coördinatoren en wij kijken wat we kunnen regelen.

Kortom, komt het eens een paar keer proberen, dat kost je niets. En als je meer wilt weten over contributie, aanmeldingsformulieren en dergelijke, dan vind je dat hier.

Hopelijk tot spoedig!