• Ook Het Veld Is Leuk

    Het afgelopen weekend had veel hoogtepunten met mooie sportieve prestaties. Maar laat ik nu eens niet beginnen met onze eigen sport maar met de Dam-tot-Damloop. Ook KZ-ers deden daar zaterdag en zondag aan mee. Ze waren bij de mini-lopen, bij de Damloop by night, de 10 Engelse mijlen van de Dam van Amsterdam naar de Dam van Zaandam, de Dam tot Dam Fietsclassic en de wandeltocht. Het weer werkte niet altijd mee, maar de sportievelingen zetten door. Daar past een diepe buiging bij. Knap gedaan allemaal. Van harte gefeliciteerd.

    Voor sommige wandelaars was het de tweede wandeling in een week tijd, want bij de wandeltocht van Zaan de Wandel, die een week eerder was, waren ze ook present en liepen mee voor het goede doel. Ook afgelopen zaterdagavond werd de sport ingezet voor het goede doel, nu door de Juniorkamer. Vanaf de tribune konden we kijken naar Zaankanters, die in de in de sporthal opgebouwde boksring geld bij elkaar boksten voor Stichting Jarige Job.


    Toen hadden wij de presentatie van de spelers van de selectie, de koppeling van selectiespelers aan een jeugdteam en de BBQ achter de rug, net als het priktoernooi, dat na één ronde vanwege het slechte weer moest worden afgelast. Iedereen verplaatste zich van buiten naar binnen. In de kantine werd gezellig bij- en nagepraat met een lekker drankje erbij en muziek verzorgd door Matté. Dank aan de Evenementencommissie, die deze “Ook het veld is leuk”-activiteit goed had voorbereid.

    Sportief gezien waren er ook mooie resultaten. Tweederde van de wedstrijden werd door KZ gewonnen. Sommige teams komen nu op stoom. En dat is ook nodig, want er moeten hier en daar nog wel punten worden binnengehaald. Na twee competitie-ronden staan nu zeven jeugdteams op de eerste plaats. Vasthouden die plek! Als het weer mee blijft werken, dan kunnen we de komende weken nog leuke wedstrijden zien op onze velden, te beginnen met a.s. zaterdag.

    Corrie