• Enkele details van deze vrijdag

  Zaterdag 13 juli 00.40u Ned. tijd: onderstaande gegevens zijn weer bijgewerkt tot dit tijdstip. Nederland ligt - zoals verwacht - op schema en trof vandaag in de halve finale Spanje. Ook dit was niet heel boeiend, het stond al vrij snel 0-10 en werd nooit spannend, dus kregen we de verwachte finale plaats. In de andere halve finale kon Taiwan het deze keer niet bolwerken tegen de Belgen, dus is er morgen weer een ouderwetse finale. Uit de foto's en andere beeldenvan vandaag wordt ook wel duidelijk, dat Nederlanders wat langer zijn gemiddeld...

  Nikki is ook nog onderdeel van een podcast geworden en als alles het doet kun je die hier met een klik beluisteren.

  Hieronder zie je de aanvangstijden in Nederlandse tijd voor zaterdag.

  Onderaan een foto van Marco Spelten over de aankleding van de hal.

 • Onze vrouw in Turkije, zaterdag finaledag!

  Op zaterdag 6 juli begon het WKu21jaar in Turkije en je kunt alle wedstrijden desgewenst live volgen via deze link en later terugkijken kan ook en dat gaat het beste via Youtube.com en dan zoeken met IKF. Het zou wel zomaar kunnen, dat er flinke uitslagen te zien zijn. Als je alleen de uitslagen wilt zien plus het verdere toernooiverloop, dan klik je hier. En met een klik op de aanvangstijd van elke wedstrijd in dit schema kom je ook weer bij de live-beelden.

  Met hulp van onder meer fotograaf Marco Spelten en enkele ouders krijgen we ook af en toe foto's binnen en zo zorgen we voor een kleurig geheel!

 • Een korte introductie

  De strijd om het wereldkampioenschap voor teams van 21 jaar en jonger vindt dit jaar plaats in Turkije in het stadje Kemer aan de Middenlandse Zee, onderdeel van de provincie Antalya. In de zomer verblijven er zo'n 100.000 mensen en vakantiegangers en 's winters omstreeks 20.000, aldus Wikipedia.

  Korfbal in Turkije??? Jawel, al een tijdje, en het land is ook minder religieus dan president Erdogan ons wil doen geloven. Aan de muur van de sporthal zien we een groot portret van de stichter van Turkije, Kemal Atatürk, en de spreuk aan de muur komt vast ook wel van hem: 'Ik hou van atleten, die slim en behendig zijn en een goede moraal hebben'. Dat geldt trouwens ook voor de meeste mensen.

  Turkije is lang niet zo zwart/wit als soms wel gedacht wordt. Het land heeft zelfs in de jaren negentig voor drie jaar een vrouwelijke premier gehad en zover hebben wij dit in ons landje nog nooit geschopt...

  In de komende week gaan we dus zien wat we nog meer kunnen leren. En of er ook publiek komt bij de wedstrijden, want dat is ook wel leuk natuurlijk.