• Het is in deze coronatijd een regelmatig terugkerende vraag: 'Hoe moeten we nu verder?'. Op dit moment weten we alleen, dat we weer kunnen terugkeren naar de training in viertallen met een reeks beperkingen, zoals dat twee weken terug ook het geval was. Voor hoe lang? Dat weet nog niemand en de helderziende heer Boering is helaas niet meer onder ons.

    Je kunt echter wel plannen maken en als er nou één man is, die graag zorgvuldig plannen maakt en consequent uitvoert, dan is dat wel onze KNKV-competitieleider Remco Winter. Ook Remco weet natuurlijk niet wanneer dat virus zich weer eens fatsoenlijk gedeisd houdt, maar er ligt op het verbondsbureau wel een reeks plannen klaar in de trant van 'Als dit, dan dat...'. En het plezierige is, dat het ook niet langer meer geheim is. We kunnen het allemaal meelezen.

    Eerst even de praktische kant: op dit moment is het heel onwaarschijnlijk, dat wedstrijdsport en breedtesport eerder dan 9 januari aan de slag gaan. Je vindt weliswaar alle plannen voor als het wèl eerder kan ook in het schema, maar dan moeten de aantallen positieve testen al heel snel naar maxima van minder dan bijvoorbeeld 1.000 per dag gaan en dat ligt niet voor de hand.

    Er wordt echter wel onderzocht of er via NOC/NSF toestemming vanuit Den Haag gekregen kan worden voor opstarten van een aantal topcompetities en het is goed denkbaar, dat de Korfbal League daarbij gaat behoren. Het betekent natuurlijk een aantal strakke voorwaarden, maar dat lijkt als proef haalbaar. Dat zou echter op z'n vroegst betekenen starten omstreeks 15-12 en dan zonder toeschouwers, alleen met livestreams.

    Op dit moment is dat echter vooral een wens en nog niet meer dan dat en wij volgen ook om die reden natuurlijk met grote interesse de loop der dingen.

    Kijk echter eerst maar eens in het KNKV-schema, dat je hier vindt, naar 'Wat als, dan etc...'. En natuurlijk ook maar duimen, dat dat verrekte virus weer wat bescheidener wordt en natuurlijk ook, dat de systemen van het RIVM betrouwbaar blijken en blijven.