• Noor, hoe staan we ervoor??

  We gaan even rap door alle opties heen om te overzien hoe het er met onze 33 teams voor staat en dat is als volgt:

  Ons eerste speelt morgen in Delft en moet van Fortuna winnen om kans op de play-offs te houden. De wedstrijd wordt – aanvang 14.30 u – rechtstreeks op Nederland 1 uitgezonden en je kunt natuurlijk ook via Eyecons kijken. Max Verstappen begint pas om 18.00 uur, dus tijd genoeg.

  Het tweede gaat gestaag beter en wellicht kunnen we dat tegen Fortuna 2 onderstrepen morgen.

  Het derde is nogal weggezakt en is in problemen gekomen. Zondag komt DSC bij ons op bezoek, aanvang 14.45… , en het zou heel prettig zijn als we die punten in huis kunnen houden.

  Het vierde is in principe veilig, ook al konden ze vandaag niet winnen van het voor de titel strijdende KVA 1. De uitslag werd een redelijke 18-23.

  Het vijfde is een middenmoter met 10 uit 10 en is dit weekend vrij. Nog twee rondjes te gaan en geen zorgen. Dat is ook prettig!

  Het zesde is ook een middenmoter, maar dan met een puntje meer, 11 dus. Ook hier geen zorgen, want de bovenkant en de onderkant zijn ver weg. Morgen komt BEP 5 op bezoek, de nummer twee, maar de titelstrijd is al beslist, want Groen-Geel 6 was heeeel veel sterker dan alle anderen. Doelsaldo plus 163 na negen wedstrijden…

  Het zevende is een serieuze titelkandidaat en staat prima eerste met 16 uit 9 en krijgt zondag DKV/Victoria 2 op bezoek. De concurrentie komt van WWSV 1, dat nog vier wedstrijden te spelen heeft en 12 uit 8 noteert. Blijven winnen dus!

  Het achtste is nog steeds ongeslagen en heeft de titel al binnen. De foto volgt hopelijk binnenkort. En morgen gaan we naar voormalige concurrent Stormvogels 3, dat morgen al haar laatste wedstrijd speelt en ons dus niet meer kan inhalen. Toch maar winnen, dat voelt beter.

  Bij het negende is het nog heel spannend: Helios 4 staat bovenaan met 10-15, wij volgen met 9-13 en Blauw-Wit 6 met 9-12 en er zijn twaalf wedstrijden te spelen voor iedereen. Dit weekend is het 9e vrij en daarna nog gauw drie wedstrijden spelen. Wordt vervolgd.

  Het tiende staat gezellig onderaan en maakt zich niet druk, Hoop ik. Morgen een rondje vrij en volgende week afsluiten bij Blauw-Wit.

  A1 heeft zich vandaag voor de play-offs geplaatst, zoals de lezer al in een eerder vandaag geplaatste tekst zag. Mooi resultaat! En nu kijken of we PKC een poottje kunnen lichten!

  A2
  strijdt steeds tegen degradatie en moest daarom vandaag wel winnen van het reeds gedegradeerde en kansloze Danaïden A1. Maar daarmee zijn we er nog lang niet, dus blijven winnen!

  A3 was dit weekend vrij, maar Bo & Co hebben de titel al binnen gehaald. Helemaal geen punt verloren en nog twee ronden te gaan. Knappe prestatie. Sturen jullie nog een feestelijke foto naar redactie@koogzaandijk.nl?

  A4  moest de titel aan VZOD A1 gunnen, maar bezet tot nu een keurige tweede plek met nog twee ronden te gaan. Dit weekend waren ze vrij. Nog vier punten erbij?

  A5 is een middenmoter met 12 punten uit 11 wedstrijden, maar ze spelen in een afdeling waar de tegenstellingen nogal groot zijn. DSO A1 gaat met 22 uit 11 dik bovenaan, doelsaldo van +73 en wij wonnen vandaag van het onderaan staande HBC A1 (doelsaldo min 103 na acht wedstrijden) en wij deden daar goed aan mee door vandaag met ‘maar’2-19 te winnen…

  B1 verslikte zich vandaag in nr 3 Avanti B1, maar heeft niettemin al wel een play-off plaats bereikt doordat de tweede plaats al zeker is (en de eerste nu te ver weg). Dat betekent dat naar alle waarschijnlijkheid PKC B1 onze tegenstander gaat worden, met dus net als A1 een reisje Papendrecht voor de boeg. Maar eerst komende zaterdag weer ‘gewoon’ winnen.

  B2 bungelt al steeds onder in, maar daar is het toch heel spannend geworden nu er drie ploegen met vier punten zijn. De concurrentie komt van Kios B1 en BEP B1. Dit weekend waren we vrij. Kunnen we volgende week Pernix B1 kloppen?

  B3 was ook al een ronde vrij en krijgt alleen de huidige nummers 1 en 2 nog op bezoek, terwijl B3 een beetje onderin hangt. Kunnen we nog voor verrassingen zorgen?

  B4 heeft een wonderlijk seizoen: op zich zeg je bij 12 punten uit tien wedstrijden ‘Leuke middenmoter’, maar omdat de concurrentie ook vaker verliest kan B4 nog kampioen worden! De ene concurrent is DTS B1 en daar verloren we vandaag nipt met 10-9 van, maar zaterdag moeten we naar leider Apollo, dus wie weet?

  C1 wordt gestaag sterker en heeft zich richting de middenmoot geknokt, dus geen degradatiezorgen meer. De bovenste helft is ons net wat te sterk en dat bleek ook vandaag bij Refleks C1, dat ons met 17-12 te glad af was.

  C2 heeft een lastig seizoen, waarin het steeds niet lukt om te winnen. Nog twee ronden, dan is het klaar. Zaterdag naar de a.s. kampioen DVO, dus een rondje Bennekom en daarna naar Sassenheim.

  C3 is een degelijke middenmoter met 11 uit 10 en dus zonder zorgen. Dit weekend waren ze vrij en volgende week gaan ze proberen kampioen ZKV C1 onderuit te halen.

  C4 staat er ongeveer hetzelfde voor: middenmoter, geen zorgen, vandaag krap verloren en nog twee ronden te gaan, waarin we wel weer punten kunnen pakken.

  Morgen verder over de rest…, zoals D1, dat steeds maar blijft winnen…