Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Zeer geslaagd toernooi voor recreanten KZ

 
Zaterdag 8 september reisden de KZ-Recreanten af naar Apollo in Heerhugowaard voor het jaarlijkse recreantentoernooi. Ons team bestond dit jaar uit Sandra, Anita, Ellis, Lida, Judith, Luna, René, Edwin, Koen, Michel, Raymond en de coaches Piet en Ronald. Femke kwam als supporter. De tien deelnemende teams waren verdeeld in twee poules en uiteindelijk zouden de poulewinnaars de finale spelen. De prima organisatie had de puntentelling voor het toernooi wat aangepast: een overwinning was goed voor drie punten, een gelijk spel voor één en nul voor een nederlaag. Daarnaast kreeg je één punt per gescoord doelpunt.

Onze eerste wedstrijd was tegen oude bekenden van ons, RODA uit Westzaan. Meestal gingen onze onderlinge wedstrijden gelijk op, maar nu was KZ veel te sterk voor onze tegenstander. Onze eerste aanval gaf meteen vol gas en al snel namen we de leiding. Na de 2-0 sputterde RODA nog even tegen, maar uiteindelijk konden wij deze wedstrijd met 5-1 winst afsluiten. De eerst acht punten waren binnen!

De tweede wedstrijd ging tegen de organiserende gastploeg Apollo. Wij kennen hen als een stugge tegenstander, waar wij in het verleden veel moeite mee hadden. Door prima spel en wat slordigheden aan onze kant nam Apollo al snel een 2-0 voorsprong. Gelukkig kon KZ zich herpakken en de stand gelijk trekken. Er volgde nog een spannende slotfase waarin Apollo opnieuw op voorsprong kwam, maar in de laatste minuut verzilverden wij een strafworp 3-3. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag en weer vier punten erbij.

Na een lange pauze namen we het op tegen onze volgende tegenstander, Spirit uit Voorthuizen. Zij hebben een team dat gelijkwaardig is aan de recreanten van KZ. Tot 3-3 kwamen zij steeds één punt voor, waarna wij de stand weer gelijk trokken. Na de 3-3 was de spirit uit onze tegenstander verdwenen en konden wij d.m.v. mooie aanvallen uitlopen naar 6-3. In de laatste seconden werd het nog 6-4 en wij konden negen punten bijschrijven.

Onze laatste poulewedstrijd ging tegen leagueclub PKC. Vorige keer nipt van hen verloren, dus waren we uit op revanche. Het werd een spannende wedstrijd waarin - door beide teams - veel kansen werden gemist en ballen uit de korf draaiden. PKC had snel een 1-0 voorsprong, die lang op het scorebord bleef staan. Na 1-1, 2-1 en 2-2 was het over voor PKC. Bij KZ liep het steeds beter en PKC kwam er niet meer aan te pas. Wij scoorden nog twee keer, dus 2-4 overwinning en zeven punten rijker.

Met drie overwinningen en een gelijkspel op zak was het wachten op wat Apollo in hun laatste wedstrijd zou doen. Helaas voor ons maakten zij drie doelpunten teveel en mochten zij de finale gaan spelen. KZ had ook meer punten dan de nummers één en twee uit de andere poule.
Uiteindelijk won Oerterp de finale van Apollo en ging die grote beker mee naar Friesland.

Toch kunnen wij terugkijken op een prima toernooi. Gelukkig is iedereen heel gebleven en de stemming bleef de hele dag meer dan goed. Trainers Piet en Ronald zijn trots op ons team. Een geweldige groep om mee te mogen werken. Anita kan onze dag prima verwoorden: “Koekje erbij. Ik heb echt een leuke dag gehad en genoten van ons team.” Zo is het! Volgend jaar gaan we zeker weer.

Op de foto is het sterrenteam van KZ te zien. Let ook op de nostalgische shirts!!!!!!

Ronald van Dalen.
 
 
 
 
. Hierboven van links naar rechts trainer Piet, René, Sandra, Koen, Edwin, Anita, Judith, Raymond, Lida, Michel, trainer Ronald, Ellis en de elegante buiging is van Luna...
 
 
 
.