Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Zaanstad heren-1 vanavond te gast bij KZ!

Vanavond ontvangen we langverwachte VIP-gasten voor de wedstrijd van KZ 1: Zaanstad heren-1! Het komt nauwelijks voor dat de volleyballers, die ook acteren op het hoogste niveau, een zaterdagavond vrij hebben om een korfbalduel bij te wonen. Maar vanavond mogen we ze dan eindelijk een keer welkom heten.

Volgens Zaanstad libero Rueben Schoones kunnen we in de samenwerking tussen onze topclubs nog heel wat winst boeken. We vroegen hem ook hoe we de volleyballers naar onze wedstrijden kunnen lokken.

Op welk aspect van jullie vereniging ben je het meest trots?
'Wij zijn als vereniging heel breed vertegenwoordigd. Van eredivisie tot 3de klasse kan je bij ons terecht! Daarnaast hebben we een megagrote club vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Van de TC tot de feestcommissie, alles gaat vrijwillig! Het is mooi dat zo veel mensen zich daar mee bezig houden.

Wat is er zo leuk aan volleyballen op een hoog niveau?
'Ik vind het professionele tintje dat het met zich mee brengt erg leuk. Een grote staf achter de schermen die zich bezig houden met onze prestaties. Video-analyses, trainers, verzorgsters en zelfs koks. Achter alles zit een plan zodat wij zaterdag optimaal kunnen presteren. 

De volleyballers en korfballers delen een sporthal, maar ze hebben eigenlijk weinig contact. Hoe komt dat denk je?
'Helaas is de zaal niet groot genoeg dat wij naast elkaar kunnen trainen, daarnaast hebben we ook nog eens verschillende kantines. We zien elkaar dus alleen op de parkeerplek en bij de voordeur, daarna gaan we verschillende kanten op (helaas).

Hoe overtuigen wij volleyballers ervan dat ze een keer naar een Korfbal League-wedstrijden moeten komen kijken?
'Wij kunnen heel veel leren van de sfeer die jullie met thuiswedstrijden in de sporthal neerzetten, heerlijk druk en lekker veel herrie! Wij zouden dat een keer van jullie af moeten kijken. Waarom we bijna nooit komen kijken weet ik eigenlijk niet, misschien kunnen jullie wat volleyballers lokken drankjes.' 

Wij proberen bij KZ de topsportafdeling steeds meer te professionalisering. Hoe pakken jullie dat aan?
'Stapje voor stapje. Kijken wat we missen en er een oplossing voor vinden. Oude sporthal was te klein: verhuizen naar de Koog. Vroeg trainen en dus geen tijd voor eten: eten op de club. Zo staat ontstaat er hopelijk een mooie professionele afdeling.

Wat zou KZ van Zaanstad kunnen leren en andersom? Op welke manieren zouden we meer samen kunnen werken?
'Zoals gezegd, bij elke thuiswedstrijd zit de topsporthal tot de nok toe vol. Daar zijn wij heel jaloers op en dat proberen wij elke week weer voor elkaar te krijgen. Misschien valt daarin samen te werken. Sfeer bij elkaars thuiswedstrijden verhogen door met toeters en trommels zoveel mogelijk herrie te maken. En als het aan ons ligt, doen we de eerste samenwerking in de vorm van een groot feest!

Als je één vraag aan onze selectiespelers zou mogen stellen, welke zou dat dan zijn?
'Zouden jullie het aandurven om tegen ons een potje te volleyballen en een potje te korfballen?' Boven v.l.n.r.: Jannes van der Ham, Joris Berkhout, Kjeld Broekma, Ferdy Wever, Lars de Boer en Sandor Rieuwers.
Beneden v.l.n.r.: Rueben Schoones, David Bes, Daniël Hombrug, Marijn van Gool, Daniël Hoonhout en Lesley Kef.


Wil je de heren in actie zien? Dat kan! Morgen spelen ze om 17.00 in De Koog een bekerwedstrijd tegen Orion! Voor de rest van het programma van Zaanstad heren-1 klik je hier.