Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

WK in Zuid-Afrika - De foto's, nieuwtjes etc...

 
In de dagen tot en met 10 augustus voltrok zich de elfde WK Korfbal, deze keer in Zuid-Afrika. Om precies te zijn in Durban, dus aan de oostkust. Vanaf 30 juli vermeldde de redactie hier dagelijks nieuwtjes op dat gebied, steeds de laatste boven, dus als je een paar dagen gemist hebt... Even 'scrollen' en je bent weer bij. Natuuuurlijk gaat het niet alleen over Esther, Marjolijn en Jordi! Wij keken breed!!
 
13-8 om 10.00 uur - Vandaag kwam de laatste, meest feestelijke foto, binnen van onze clubgenoten Esther, Marjolijn en Jordi mèt de Worldcup in de handen. Het zit erop, de klus is klaar, we gaan weer beginnen aan het 'gewone' werk. Maar eerst, ter afsluiting, nog even die ene foto....
 
 
11-8 10.00 u. - Via Korfbal.nl is er een terugblik op verschllende dingen, maar bijvoorbeeld mook een gesprekje met Esther Cordus en Nick Pikaar over de achterliggende dagen. Klik hier om mee te kijken en luisteren. Oranje arriveert vanavond op Schiphol, maar Esther blijft nog wat dagen aan de andere kant van de planeet.
 
10-8 09.00 u. - Binnen het IKF is besloten om de volgende twee WK's als volgt te verdelen: 2023 in Chinese Taipei en 2027 in Nederland. Meer details en wat interviews vind je hier.
 
08-8 08.00 u. - Vandaag worden de halve finales gespeeld, waarbij Nederland - China flink in het oog springt. En natuurlijk ook de daaraan voorafgaande wedstrijd tussen België en Taiwan, eh, Chinese Taipei. Op Korfbal.nl vind je een voor beschouwing op 'onze' eigen wedstrijd, klik even hier om mee te lezen. De Belgen hebben een vergelijkbare site, die dus ook Korfbal.be heet, en ook daar is er een vorm van voorbeschouwing, klik hier.
 
07-8 12.00 u. - Het was even rustig, maar vandaag verschijnt er een bericht, dat IKF en Eyecons - een internetbedrijf - een samenwerking aangaan, waarvan het de bedoeling is, dat er heel veel IKF-wedstrijden rechtstreeks gestreamd gaan worden en men gata verder overleggen of dat ook voor de Korfbal League kan gaan gelden. De wedstrijden zouden dan wereldwijd voor de liefhebbers gevolgd kunnen worden. Als je het gehele artikel wilt lezen - in de engelse taal - dan klik je hier.
 
04-8 20.00 u. - Deze zondag was een vrije dag en als je in Zuid-Afrika bent is het een beetje zonde als je dan niet om je heen gaat kijken. Esther en Jordi stuurden een aantal foto's door en de meeste hebben we op een aparte pagina gezet, want anders zou het hier wel heel erg groot worden. Met een klik hier vind je 'm. Maar twee foto's willen we je graag nu al laten zien:
 
. Jordi met een andere inwoner van zuidelijk Afrika. Neem maar niet mee naar huis, daar houdt Sanne niet van!
 
. Esther en Marjolijn met een inwoner van een Zoeloe-dorp. Heeft iets van de Zaanse Schans Afrkaanse stijl, maar wel authentiek, dat spreekt voor zich.
 
04-8 16.00 u. - Er zijn verkiezingen geweest voor 'Het Comité van Spelers' en hier vind je de details daarover. Voor we problemen heeft met de Engelse taal is hier even een korte samenvatting: Er was dit jaar meer keuze dan ooit. Suzanne Struik was teruggetreden na het beëindigen van haar interland-carriëre. Ricky Wu en de Portugese Isabel Almeida konden herkozen worden door de huidige spelers. Dat lukte Ricky wel, maar Isabel niet en de nieuwe vertegenwoordigers van de spelers zijn dus naast Ricky Davesh Patel (Engeland) en de Australische Jessica May. De hele tekst vind je hier.
 
02-8 20.45 u. - Een verrassing is, in elk geval voor ons op afstand, de winst van China op Suriname. Het was bloedspannend, ging steeds gelijk op. In de slotfase kwam Suriname eerst met 16-19 voor, weer 19-19, toen 19-20 voor, waarna Chinatoch weer gelijk kwam: Golden Goal! En uiteindelijk ging China er toch met de punten en 21-20 vandoor. Het scoreverliep kun je hier terug zien. En dan te bedenken, dat er in het Surinaamse team toch diverse spelers van het niveau Reserve League spelen. Ben Crum - in de Chinese staf - zal wel glunderen...
 
02-8 19.00 u. - Voor meer details over de wedstrijden en commentaar van de coaches kun je ook naar Korfbal.nl doorklikken.
 
 
02-8 18.00 u. - Met hulp van Esther, marjolijn en Jordi en zeker niet te vergeten de immer aanwezige en hulpvaardige Marco Spelten kunnen we ook af en toe foto's laten zien. Zoals daar zijn...
 
. Een blik in de hal
 
. De kleedkamer...
 
. De Nieuw-Zeelandse tegenstander van Esther ziet het somber in...
 
. Jordi op scherp!
 
. Marjolijn bereidt zich voor op haar eerste WK-wedstrijd
 
. Het team voor wedstrijd 1 tegen Nieuw-Zeeland, met van links naar rechts Esther Cordus, Jordi Pasma, Marjolijn Kroon, Erwin Zwart, Marloes Frieswijk, Mick Snel, Marjolijn Schenk en Daan Preuninger.
 
01-8 10.00 u. - In de spelerslijsten zien we nog meer bekende gezichten van mensen, die een tijdje bij ons gespeeld hebben of anderszins verbonden waren. Denk aan Anna Literova, die voor Tsjechië meedoet en natuurlijk ook aan Chun-Ta - voor ons Rex - Chen. Daarnaast doet voor Suriname nog mee Michelle Brouwer, die wij nog kennen als Michelle de Klein, maar dat is wel weer een paar jaar - en twee kindertjes... - terug.

30-7 16.00 u. - Is Natasha Dawson er eigenlijk ook, daar in Zuid Afrika? Nee, dat is ze niet en eigenlijk toch ook weer een beetje wel, want wie zien we daar op de foto van de aankondiging van de eerste wedstrijd voor Engeland? Inderdaad....

.

30-7 10.30 u. - Twintig landen, dan is voor het eerst. Dat maakt nieuwgierig wie dat dan wel zijn. Wel, dat is nogal gecompliceerd, maar vast staat, dat de sport zich verspreid. Tegelijk zijn er heel wat landen, die onze sport nog geen A-categorie toewijzen en nog meer die zelfs helemaal geen overheidsbemoeienis - lees financiële steum - kennen. Ze hebben simpel gezegd geen NOC/NSF als steunpilaar. Dat maakte, dat twee al geplaatste landen, te weten Zimbabwe en de Dominicaanse Republiek het niet voor elkaar kregen en hun plaats ter beschikking moesten stellen. Vervolgens bleek ook Brazilië nog niet zo ver te zijn, maar voor Slowakije en Macau ontstond zo een mooie kans, die ze graag aangrepen.

Macau?, Macau?? Zeker, dan moet je even in de geschiedenis duiken. Niet alleen de Nederlanders - met 'ons Indië' - en de Engelsen - met Hong Kong, Gibraltar enzovoort - maar ook de Portugezen hadden 'eigen' overzeese gebiedsdelen. Macau ligt zo'n 75 kilometer van Hong Kong en heeft tegenwoordig een zelfde status als Hong Kong, dus onderdeel van China, maar tegelijk ook vergelijkbaar met Wales en Schotland. Hoe dan ook, Macau doet ook mee, want daar wordt al  een aantal jaren gespeeld. net als in Japan.

30-7 10.00 u. - Hoewel de afstand tot Durban in Zuid-Afrika niet gering is, ongeveer 9.000 kilometer, is er geen tijdsverschil, omdat wij 's zomers in dezelfde tijdzone zitten. Dat is prettig voor het acclimatiseren, want geen 'jetlag'...
 
Ga er maar niet met de auto heen, want dan moet je om de Middenlandse Zee heen en door wat lastige landen. Bij elkaar ben je dan ongeveer 14.000 km onderweg. De finale ga je op die manier niet halen.
 
Het is hartje winter in Durban en wonderlijk genoeg hebben ze dan ongeveer dezelfde temperatuur als wij hier. De verwachting voor de komende dagen vind je hier.
 
 
 
.
 
.