Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Wisselend weekend: goed voor de toppers, wat ongelijk voor de anderen

 
Om even de clichédoos open te trekken: de kop is eraf en de eerste klap is een daalder waard! Dat gold in elk geval voor ons eerste team, dat een wonderlijke wedstrijd speelde. Bij vlagen goed, maar soms ook weer niet. Het gebeurt niet zo vaak dat je een wedstrijd wint als je drie strafworpen mist en dan ook nog de laatste 12 minuten niet meer scoort en toch lukte dat ons bij DVO. 'Punten zijn punten' zeggen we dan maar en we weten tegelijk ook dat het beter kan en beter moet. Voor meer details kun je desgewenst - en met dank aan de DVO-site - terecht bij
 
- de DVO-site voor een verslag met foto's.
 
 
Voor het tweede was het minder gunstig, want zij liepen in Bennekom tegen een 19-15 nederlaag op. Ook hier is er echter genoeg reden om aan te nemen dat het in de komende weken beter kan. Zaterdag komt TOP uit Arnemuiden op bezoek met hun eerste en tweede team. Zij debuteren op dit niveau, maar zijn niet te onderschatten. Opgepast dus! Deetos 2 won verrassend van DOS'46 2.
 
Het derde wordt geacht op de weg terug te zijn naar de Reserve Overgangsklasse en de 10-15 winst bij de Danaïden was in dat kader gewenst en verwacht. Maar je moet het toch eerst waarmaken. Zaterdag komt Rapid 2 op bezoek. Dat is een tijdje terug dat we daar tegen speelden.
 
Het vierde, waarvan de spelers in de achterliggende drie jaar zes keer kampioen zijn geworden, is inmiddels gepromoveerd naar de Reserve 1e klasse en naar verwachting wordt het daar niet alleen flink reizen, maar ook hard werken. De eerste tegenstander was Groen-Geel 3 en die gingen met een krappe 12-11 nederlaag terug de Zaanbrug over. Zondag naar Drenthe voor AVO 3.
 
Het vijfde zag haar wedstrijd verschoven worden naar komende donderdag. Het zesde trof ook Groen-Geel, maar dan het 4e daarvan en die gingen wel met de punten weg, want zij klopten onze mix van routine en jeugd met 10-14. Zondag naar ZKV 3, dat flink won. Opgepast dus.
 
Het zevende - weer met Gerben en Bob, die allebei om sterk uitenlopende redenen een tijdje uit beeld waren - ging naar BEP 5 en kwam met de hakken over de sloot succesvol terug, 12-13. Dat is altijd prettig, want punten zijn punten. Volgende week komen de ijskoningen en -koninginnen van gene zijde van de Zaanbrug op bezoek, GG 6 dus.
 
Het achtste, met onder meer Naomi Held, Jesse Detering en Thimo Hoorn (ook weer terug van een jaartje er tussenuit) had het in Zaandam Zuid tegen Zaandam Zuid, althans het lokale 3e, niet moeilijk en boekte met 10-25 de ruimste overwinning van al onze teams. Doorgaan, vooral doorgaan! En dat kan zondag, tegen Purmer 5.
 
Ook het negende zag haar wedstrijd opgeschoven en wel naar woensdag de 11e en dan ook weer op zondag naar OKV.
 
Het tiende en elfde leden allebei krappe nederlagen. Voor het 10e (met Elvira, Tamira en Tamara) was dat bij Groen-Geel 7 met 12-10 en voor het 11e (Marco en Anja c.s.) nij Purmer 4 met 11-9. Krap genoeg om opgewekt het komende weekend tegemoet te zien.
 
Succes allemaal!
 
.
 
.