Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Wim Bakker stopt aan einde van dit seizoen als coach van KZ/Thermo4U

 
Deze week heeft Wim Bakker – na uitgebreide afweging – besloten, dat het voor hem tijd wordt om na dit seizoen weer wat andere keuzes te maken voor zijn dagelijkse tijdsbesteding.
 
Twee jaar terug koos hij er voor om – na drie eerdere periodes - opnieuw hoofdcoach van onze selectie te worden. Hij doet dit met veel plezier en haalt veel voldoening uit de groei die het team doormaakt. Zijn ervaring is echter ook dat deze functie door alle ontwikkelingen bijna een voltijd-baan is, zeker op de wijze waarop Wim dat doet. En hij wil het ook niet anders.
 
Wim: ‘Voor mij is het trainen en coachen een kwestie van alles of niets. En alleen op die manier wil ik het doen. Dat betekent ook, dat ik aan andere zaken niet meer toe kom, zoals tekenen en schilderen, terwijl dat voor mij ook belangrijk is. Het coachen van het tam laat mij niet los, ook als ik niet bij de club ben. Dat is nu helemaal oké, maar op lange termijn te belastend.
 
Dat betekent niet dat ik klaar ben met KZ. Het is in de loop de jaren ook ècht mijn club geworden. Ik blijf dan ook graag betrokken en zou bijvoorbeeld graag wat tijd besteden aan het verder verbeteren van de jeugdopleiding en de groei van de vereniging. Dan blijf ik ook in contact met de spelers en andere leden, waar ik de afgelopen jaren zo plezierig mee gewerkt heb.
 
Voor het bestuur en onze Commissie Topsport, voor wie Wim’s besluit door de uitstekende onderlinge contacten niet als ‘donderslag bij heldere hemel’ kwam, is het nu tijd met een goede nieuwe oplossing te komen. Daarover werd natuurlijk al nagedacht onder het motto ‘regeren is vooruit zien’ en daar zullen wij binnenkort dus wel meer over kunnen publiceren.

Namens de Commissie Topsport

Sander Boutsma

.
 
 
 
.