Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Verslag over F3 of de botsing der Giganten - door Opa Ruud


Om 9.00 uur was het zaterdagmorgen al behoorlijk druk in de sporthal. Drie K.Z.-ploegjes speelden gelijktijdig en die brachten heel wat familieleden mee.
 
Mijn aandacht ging uit naar de wedstrijd K.Z. F3 – Furore F2. Ons ploegje bestaat uit spelers die dit zaalseizoen voor het eerst aan de competitie deelnemen. Zogezegd 5- en 6-jarigen en misschien een 7-jarige. De tegenpartij had één jongen, waarbij ik dacht 'Nou ,die is een stuk verder!'. Niet alleen wat spel betreft, maar ook qua grootte. Bij de F-ploegjes is verdedigd schieten toegestaan. Leuk als je gelijkwaardige lengtes hebt, maar niet als er iemand - of meerderen - er een kop bovenuit steekt. Zo ook in deze wedstrijd.

Binnen de kortste tijd had de grote jongen er twee in. Ondanks goed verdedigen. Gelukkig was daar Mees, die deed wat zijn ouders al jaren proberen, scoren! Hij maakte 1-2. Vervolgens was het de grote jongen die er 1-3 van maakte. Einde eerste part. (Een wedstrijd bestaat uit 4 x 10 minuten).
 
In het tweede part bleef de grote jongen aan de kant. Gevolg: Elin maakt er 2-3 van, Stef zorgt voor de 3-3, Elin weer voor 4-3, Stef met een poeier 5-3 en Elin 6-3. Bij een verschil van 3 doelpunten mag de verliezende ploeg een zogenaamde 'superspeler' (dat is een extra speler) inbrengen. Dus grote jongen komt in het veld en hij scoort 6-4. Ruststand.

Het derde part begon met een opmerkelijk feit. Grote jongen had de korfwissel niet in de gaten en schoot op de eigen korf. Doelpunt, maar dan wel voor K.Z. 7-4. Vervolgens maakt grote jongen van 7-5 tot en met 7-8, toen eindelijk een meisje van Furore er 7-9 van maakte. Daarna was het grote jongen die er nog vier (!) maakte. Alleen Maud wist er nog één in te gooien voor K.Z. Eindstand 8-13.

Ook hier is weer aangetoond, dat het verdedigd schieten toestaan zijn doel totaal voorbij schiet. Heb je een leuk spelend ploegje, de tegenpartij hoeft er maar één te hebben die veel groter is en je bent kansloos. Superspeler helpt niet. Ons team heeft gevochten voor iedere meter, maar wat doe je er aan. Van de 12 doelpunten die de “grote jongen” maakte zouden er minstens 10 worden afgefloten in een normale wedstrijd wegens verdedigd.

Toch nog een lichtpunt. Volgens mij werd de strafworpsessie gewonnen.

Opa Ruud