Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Van Junioren naar Senioren: hoe kunnen we de overgang soepeler maken?

 
Het is geen nieuw verschijnsel, die vrees voor het spelen in seniorenteams, die bij een aantal juniorspelers lijkt te leven. Al veel vaker zorgt die fase in mei/juni voor wat onrust. ‘Wil ik nog wel blijven spelen’, ‘Dat lijkt mij niks’, ‘Al die ouwe mensen…’ enzovoort.

Het is een bekend gegeven, dat als een 25-jarige naar een 19-jarige kijkt hij/zij weinig verschil ziet, maar voor de 19-jarige is er een gróót verschil. Als je van onderaf omhoog kijkt lijken dingen vaak veel groter dan ze in de realiteit zijn. En daarnaast is er natuurlijk ook het aloude ‘Een mens lijdt vaak het meest door het lijden dat hij vreest, maar dat zelden op komt dagen…’.

Hoe dan ook, ook dit jaar draait de geruchtenmachine en zijn er ook al wat bedankjes gekomen. Dat zijn er dit seizoen tot dusver elf, waarvan overigens maar tot nu maar drie uit de derdejaars groep komen. Het team A4 telt het grootste aantal ‘bedankers’ en het gerucht is, dat dat ook te maken heeft met ‘Ik weet niet bij wie ik volgend seizoen in het team kom’.

Dat laatste wordt extra lastig in te schatten als de geruchtenmachine harder gaat draaien en daarom is deze tekst vooral bedoeld om iedereen weer even met beide benen op de grond te zetten, zodat we er allemaal nuchter tegenaan kijken. Bedenk daarbij vooral het volgende:

a. alle teamcommissies streven er altijd naar om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken en willen graag, dat iedereen bij de club blijft

b. ze zijn daarom altijd tot gesprek bereid om te bekijken hoe het meest passende resultaat bereikt kan worden

c. daarom ook proberen de teamcommissies om de opstellingen zo vroeg mogelijk bekend te maken om de onzekerheid te beperken

d. het is daarbij ook belangrijk, dat de leden van die teamcommissies zo goed mogelijk op de hoogte zijn van twijfels of bezwaren. Hun nadrukkelijk verzoek is dan ook om vragen, twijfels of bezwaren zo snel mogelijk te melden.
 
De contactadressen daarvoor zijn:
 
- voor de senioren-TC: Niels Voorneveld – via een e-mail – of 06 23 64 65 01
 
- voor de A/B-TC: Edith Pals via een e-mail
 
Een klikje op de gekleurde vlakjes hierboven is genoeg om een mailtje voor je te openen.
 
 
e. ook vanuit het KNKV streeft men bij indeling van de competitie zoveel mogelijk naar gelijkwaardige tegenstanders

 
f. en ook heel belangrijk is: de overgang naar de senioren blijkt na een paar maanden meestal veeeel kleiner dan gevreesd werd.

 
Laten we met z’n allen proberen er snel weer het beste van te maken en heb je vragen, kom er mee naar voren!!

 
Namens beide teamcommissies,

Edith Pals
Niels Voorneveld
 
 
.
 
 
.