Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Twee nieuwe gezichten in de Technische Staf


Wim Bakker is in de achterliggende weken druk geweest met het verzamelen van extra kracht in het begeleidingsteam. Hem stond voor ogen een uitbreiding met enerzijds iemand, die onder meer ook richting onze dames extra inbreng kon hebben, terwijl hij anderzijds ook graag zag, dat er op het mentale vlak nieuwe inspiratie zou ontstaan.

In beide gevallen is die zoektocht prima geslaagd, het bestuur en de Commissie Topkorfbal hebben ook ingestemd en dus is nu het moment daar om met het nieuws naar buiten te komen. Met plezier melden wij dan ook de benoeming van Linda Reijling en Patrick Blauw. Zij zullen beiden steeds in afwisseling bij de trainingen aanwezig zijn en samen bij de wedstrijden van het 1e en 2e, om daarbij waar nodig assistentie te geven aan Wim Bakker en Michael Hendriks.

Voor zover nodig nog even een korte introductie:

Linda Reijling ‘groeide op’ bij ZKC, waar haar ouders een flinke rol speelden. In 2002 maakte zij de overstap naar KZ en was zo een van de groep spelers die het bijzondere landskampioenschap van 2008 in Ahoy mogelijk maakte. Daarna was het tijd voor studie en gezin. Vorig jaar keerde zij weer terug op de speelvloer in ons roemruchte 7e en nu is zij klaar voor een nieuwe rol in de top van het Nederlandse korfbal.

Voor Patrick Blauw ligt dat deels anders. Hij groeide op bij en speelde lang – en ook getalenteerd - voor KIOS in Nieuw Vennep. In zijn seniorentijd ontwikkelde hij zich op het gebied van de mentale begeleiding en in die rol werkte hij al eerder met Wim Bakker met succes samen voor onze vereniging. De afgelopen twee jaar was Patrick mentale begeleider van Top/Quoratio. Als eigenaar van ‘theChampionCoach’ ziet hij de uitdaging om met deze jonge groep KZ-ers een nieuw kampioensteam te smeden. Uiteraard in samenwerking met de rest van de trainersstaf.

Wij wensen beiden bijzonder veel plezier in de samenwerking met Wim, de spelers en de andere stafleden en zien met vertrouwen deze nieuwe inbreng tegemoet.

Red.