Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Topsportcentrum De Koog en veldencomplex rookvrij vanaf 1 maart

Als vereniging hebben we al een tijdje de wens om ons complex rookvrij te maken. Wij zijn dan ook blij met het besluit van Sportbedrijf Zaanstad om alle sporthallen vanaf 1 maart volledig rookvrij te maken.

KZ/Thermo4U vindt dat een sportomgeving veilig en gezond moet zijn. Roken op een sportcomplex past hier niet bij. Zien roken, doet roken…. kinderen zijn eenvoudig te beïnvloeden met name door mensen naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Ook meeroken is schadelijk. We geven kinderen graag het goede voorbeeld en zetten de stap naar een rookvrij sportterrein. Door het sportcomplex rookvrij te maken, dragen wij bij aan een Rookvrij Generatie.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 maart zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportcomplex, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit betekent dat de omgeving rondom Topsportcentrum De Koog, zoals de ingang en het terras, ook rookvrij zijn. Hetzelfde geldt voor onze velden. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken. Laten we er samen voor zorgen dat Rookvrij de nieuwe norm wordt!

Het bestuurOp weg naar een Rookvrije Generatie
Een rookvrije sportaccommodatie levert een belangrijke bijdrage aan een Rookvrije Generatie. Het Longfonds, De Hartstichting en KWF Kankerbestrijding hebben samen het initiatief genomen voor de campagne een Rookvrije Generatie. Gezamenlijk wordt toegewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermt worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Meer informatie? Klik hier!