Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Tim en Sander komen in actie tegen het scheidsrechtersprobleem. Doe jij ook mee?

Tim Bakker en Sander Boutsma hebben zich voor komend weekend gemeld om scheidsrechter te zijn bij één van de thuiswedstrijden. Doe jij dat ook? 

Gemiddeld moet onze vereniging in een weekend voor tien tot veertien wedstrijd een scheidsrechter regelen. Het organiseren van leiding voor duels waarvoor geen bondsscheidsrechter wordt aangewezen, is namelijk een verantwoordelijkheid van de thuisspelende club. Bij KZ was tot het eind van vorig seizoen een vrijwillige ‘scheidsrechtersaanwijzer’ belast met de taak per weekend een indeling te maken waarin staat wie welke wedstrijd fluit. Deze klus is in de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Vorige week constateerde het bestuur dat we te maken hebben met een acuut probleem waarvoor direct een oplossing gezocht moet worden: er zijn te weinig mensen die willen fluiten.

Bestuurslid vrijwilligersbeleid Monica Briefjes liet gisteren in de eerste bestuursvergadering van het seizoen weten dat ze, zolang er niet voldoende leden zijn die een wedstrijd willen fluiten, nog geen vrijwilliger wil vragen voor de taak het plaatje ieder weekend rond te krijgen. Het is vijf voor twaalf: het scheidsrechterstekort is een probleem geworden van de hele vereniging en we zullen het samen moeten oplossen. Geen scheidsrechters, geen wedstrijden.

Afgelopen weekend lukte het op het nippertje om een scheidsrechter te regelen voor de A4. Een speler die ’s ochtends om 09.00 op het veld stond om te coachen en die vervolgens ook nog even een wedstrijdje floot, zag het ’s middags bijna gebeuren dat zijn eigen wedstrijd niet doorging omdat er geen scheidsrechter was. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Voor dit weekend zijn nog niet alle gaten opgevuld. Dat betekent dat het voor komende speelronde weer spannend wordt.

Gelukkig zijn er vaste krachten die wedstrijden fluiten, maar deze mensen worden op dit moment overvraagd. Natuurlijk investeren we ook in de opleiding van jonge scheidsrechters, maar dit proces is niet één-twee-drie klaar en het zal dus niet de oplossing zijn voor het tekort dat nu is ontstaan. Fluiten een verplichting maken is een maatregel die we als bestuur liever niet invoeren, dus daarom proberen we het eerst nog even zo:

De komende weken zullen we actief senioren benaderen met de vraag of ze dit seizoen een aantal wedstrijden willen fluiten. Het gaat hierbij zowel om jeugdwedstrijden als om duels van onze seniorenteams. Er lopen bij KZ genoeg leden rond die een wedstrijd kunnen fluiten en een groot deel heeft er zelfs de ‘papieren’ voor. Op deze groep mensen doen we nu een beroep.

Voel jij je aangesproken? Wees onze vraag dan voor en meld je aan bij Monica. Zoals gezegd,Tim Bakker en Sander Boutsma gaan je al voor! Zij leiden dit weekend de duels van de D2 en het 7e. Ook Michael Hendriks en Wibo Valkenburg hebben zich gemeld om de uitdaging aan te gaan dit seizoen drie wedstrijden te fluiten. Als meer senioren dit commitment maken, lossen we het probleem samen op. Monica informeert jullie graag over de mogelijkheid om met het fluiten van wedstrijden het verplichte aantal vrijwilligersuren in te vullen.

In de kantine komen schema’s (per speelronde) te hangen waarop KZ’ ers in kunnen tekenen op een wedstrijd.

Voor aanstaande zaterdag zoeken we nog scheidsrechters voor de volgende wedstrijden:
Om 10:00 uur de C4
Om 12:00 uur de D1 (is helaas nog niet door het KNKV ingevuld)
Om 13:00 uur de A3 en de A5 (daarna kun je naar de selectie kijken in hun eerste thuisduel!)

Mocht je nog twijfelen, loop dan even langs bij Henk Duits, Brenda Roepert, Dennis Olierook, Martijn Baas, Sanne Pasma of Raymond Hempenius, zij kunnen je vast vertellen dat het leiden van een wedstrijd best leuk is!

Namens het bestuur,
Lisa van Tongeren
Marketing en communicatie