Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Samenwerking met Furore

 
Op de jaarvergadering kwam het al even ter sprake en de oplettende lezer zal het misschien al opgepikt hebben uit de media, maar nu zetten wij even de feiten op een rij op onze eigen site: wij zijn een samenwerking aangegaan met Furore, de korfbalclub uit Assendelft.
 
In de voetballerij wordt er dan al gauw gesproken - gezien de verhoudingen qua niveau - van een sateliet-vereniging. Ik vind dat een nogal negatieve bijklank hebben en dat is ook niet echt wat deze samenwerking voorstelt. Om onze leden te informeren zal ik kort toelichten wat deze samenwerking dan wèl inhoudt.
 
Vorig jaar ontstond binnen het Bestuur het idee om de samenwerking op te zoeken met deze vereniging uit de Zaanstreek, om binnen onze gemeente korfbal van een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven aanbieden en de korfbalsport zodoende aantrekkelijk te maken/houden voor de jeugd. Zaanstad mag met recht een korfbalbolwerk genoemd worden gezien de hoeveelheid clubs én de sinds dit jaar teruggekeerde derby tussen Groen Geel en KZ/Thermo4U, op het allerhoogste niveau.
 
Om op het hoogste niveau te blijven is het ons inziens belangrijk de krachten te bundelen. Furore is een snel groeiende vereniging met veel potentie gezien de directe invloedsfeer (Saendelft); bij de jongste jeugd (D, E en F) tellen zij al bijna even veel leden als wij. Wij behoren zelf tot de top van Nederland qua ledenaantallen, maar dat komt ook door een grote groep senioren, die Furore niet heeft. Vissen uit een grotere (kweek)vijver van korfballers levert meer talenten en zorgt voor een hoger niveau binnen de vereniging. Zodoende zijn wij de gesprekken aangegaan met Furore.
 
Wij kunnen Furore helpen met onze ervaring (bestuurlijk en korfbal-inhoudelijk), waardoor zij hun jeugd, maar ook de seniorenselectie naar een hoger niveau kunnen tillen. Denk bijvoorbeeld aan clinics, onderlinge oefenwedstrijden en het begeleiden van (jeugd)trainers. Maar ook wat betreft kantine-inkoop en de inzet van ons eigen netwerk, dat wij met al die jaren aan de top van Nederland hebben opgebouwd.
 
Furore heeft de ambitie om naar een hoger niveau te gaan met de hele club: met het eerste willen ze bijvoorbeeld op termijn een stabiele eersteklasser worden (momenteel spelen ze zaal en veld 2e klasse). Daarom is de samenwerking met KZ ook voor hen voordelig en zitten wij elkaar niet ‘in de weg’. Furore heeft het haar leden voorgelegd en deze reageerden positief.
 
Volgens ons is dit nieuw in de korfbalwereld en redelijk revolutionair om het op deze manier vast te leggen. Daarom is de samenwerking aangegaan voor een jaar, met de intentie om deze te verlengen. Overigens goed om te noemen is dat er geen overdracht van gelden is, maar dat het puur gaat om kennisoverdracht vanuit onze kant en mogelijke talentenoverdracht vanuit Furore. Voorop staat dat KZ gewoon KZ blijft en Furore blijft Furore. En vanavond krijgt alles voor het eerst effectief vorm in een clinic, die een deel van onze selectie onder leiding van Dennis Doves in Assendelft op het fraaie Furore-complex gaat verzorgen.

Namens het Bestuur,
 
Sander Boutsma.