Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

PKC was nog een maatje te groot

 
Vooraf leefde de gedachte van 'Nou, je kunt nooit weten...' en dat is natuurlijk ook zo; Fortuna onderwees dat gezegde deze zaalcompetitie nog eens heel pijnlijk aan de PKC'ers, maar die hadden daar ook lessen uit getrokken. In het eerste kwartier gingen wij gelijk op, maar naarmate de tijd vorderde bleek dat PKC wat hoger kon springen dan wij, wat scherper kon verdedigen dan wij, ook nog wat zuiverder schoot en als klap op de vuurpijl showde Suzanne Struik ook nog eens dat ze een veel mooiere spagaat kan maken dan ik. Dan vrijwel iedere andere aanwezige, vermoed ik zelfs...
 
Aan de coaching lag het niet, die was scherp. Aan de scheidsrechters lag het ook niet, want Paul Kuijer en Remco Ontijt deden het prima. Het lag gewoon aan PKC. Zij zijn in een andere fase dan wij met ons relatief jonge team. De eerste helft eindigde in 13-8 en de tweede ook, dus werd het 26-16. Hun schot was percentagegewijs effectiever, net als de rebound en dus was de overwinning terecht. Het was vermoedelijk de laatste wedstrijd in het Hiltex-shirt en wij hadden het voor Pieter graag nog eens anders gedaan, maar de realiteit was koel en helder: PKC was de baas.
 
De wedstrijd was goed bezocht op deze zonnige en warme zaterdagmiddag. Tot 4-4 ging het gelijk op. De daarop volgende 8-4 konden we corrigeren tot 9-7, maar vandaar werd het 13-8 en dichterbij kwamen wij niet meer. Petje af dus voor PKC, dat komende zaterdag in de finale revanche kan nemen op Fortuna, dat TOP met 21-19 klopte.
 
Via deze link kunnen de liefhebbers nog foto's van de wedstrijd bekijken en desgewenst bestellen. Ze zijn gemaakt door Ilse Schaffers. De spagaat van Suzanne zat er helaas niet bij.
 
Op 8 september is het 'Nieuwe ronde, nieuw geluk!' en nu even uitblazen...
 
 
.