Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Opstarten G-korfbal

 

Sinds dit jaar ben ik, Marjolijn Schenk, de nieuwe ambassadeur van het G-korfbal van de KNKV, zie ook deze tekst op de KZ-site. Samen met Monica Briefjes ben ik bezig met het opstarten van G-korfbal bij KZ/Thermo4U! Dit kunnen wij niet alleen, help jij mee?

Wat houdt G-korfbal in?
G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat de mensen een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme. Dat betekent, dat voor het aanleren van vaardigheden steeds een goede uitleg nodig is en dat er vaak geoefend moet worden. Veel herhalen is belangrijk voor G-korfballers. Iets aanleren kost bij hen tijd, vraagt affiniteit met de doelgroep en bepaalde kwaliteiten van de uitvoerders.
 
Waarom G-Korfbal?
Mensen met een verstandelijke beperking hebben door die beperking vaak meer moeite om mee te doen in de samenleving. Ze kunnen het tempo niet bijhouden, begrijpen niet alles wat er wordt gedaan en wat er wordt gezegd. In veel gevallen voelen ze zich niet op hun gemak tussen de andere sporters. Ook ontbreekt het ook vaak aan praktische zaken als vervoer en begeleiding.
 
Het sociale karakter van korfbal, waar iedereen mee mag doen, is daarom ook uitermate geschikt om ook plek te bieden aan G-Korfballers. Bij KZ/Thermo4U willen we dat iedereen zich welkom voelt en in een veilige omgeving met plezier zijn sport kan beoefen. Het 'beschermd balbezit'- je mag de bal niet uit iemands handen slaan - dat bij korfbal een regel is, helpt bij het creëren van een veilige omgeving.
 
Heb jij affiniteit met de doelgroep en lijkt het je leuk om ons te ondersteunen bij het opstarten van G-korfbal en/of trainen te geven aan de G-korfballers? Stuur dan een berichtje!
 

Wat zijn de mogelijke taken?
 
- Deelname aan de werkgroep: meedenken over en meewerken aan het opstarten van G-Korfbal  en/of
 
- Trainer/begeleider: het helpen met trainen geven aan de G-korfballers
 
Hoe maak je contact met mij?
 
Dat kan via e-mail (dan klik je even op het oranje vlakje) of met een belletje naar 06-57 70 71 80.
 
Groetjes,
 
Marjolijn Schenk
 
 
.
 
.