Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Ook ons tweede team heeft nu een trainersduo

 
Voor het komende seizoen is op verzoek van trainer-coach Arjan Rietel contact gelegd met Fred Straatman, met als insteek dat zij als koppel komend seizoen het 2e gaan coachen en trainen. Arjan en Fred hebben elkaar een paar jaar terug leren kennen bij DSC in Eindhoven en deden daar toen ook samen de reserves tot wederzijds genoegen. Zij kijken dan ook opgewekt uit naar de komende competitie.

Fred is inmiddels 51 jaar oud. Hij begon zelf als jeugdige korfballer bij Tiel ’72 in de Betuwe, was er succesvol, maar liep vervolgens toen hij pas in de senioren speelde al tegen een aanzienlijke blessure op, waardoor zelf wedstrijden spelen geen optie meer was. Omdat onze sport voor hem aantrekkelijk bleef was een overstap naar het trainerschap logisch.

In die functie heeft Fred inmiddels een reeks teams geleid, van De Vinken tot dus DSC 2. Er is een groot voordeel als je midden in het land woont: veel clubs zijn op niet al te grote afstand. Voor Arjan geeft de komst van Fred een stukje ontspanning, want de complicaties bij de gezondheid van zijn oudste dochter in combinatie met het trainerschap van ons 2e plus een 40-urige werkkring leidden af en toe tot een onaangename spagaat en de komst van Fred zal op dat vlak wat meer ontspanning kunnen opleveren.

De Commissie Topkorfbal vertrouwt erop met het opnieuw samenbrengen van dit trainerskoppel zowel voor de selectie als voor de staf de juiste keuze te hebben gemaakt en wenst ieder veel plezier en succes in de komende periode.

Namens de Commissie Topkorfbal,
Sander Boutsma