Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Ook de IKF, het KNKV en de KBKB volgen de ontwikkelingen nauwgezet

 
Update van 13 maart 14.00 uur
De IKF heeft vandaag besloten om het EK-toernooi U19, dat zoals gebruikelijk rond Pasen in Leeuwarden zou worden gehouden, tot nader order uit te stellen. Vanzelfsprekend heeft dit ook weer van doen met alle virus-soesah. Het toernooi staat weliswaar gepland na 31 maart, maar men acht het niet onmogelijk, dat die termijn nog verlengd wordt. Voorts is het goed mogelijk, dat ook als er wel gespeeld zou kunnen worden, dat er  dan nog steeds internationaal reisbeperkingen zouden gelden. Op een later tijdstip bekijkt men de zaak opnieuw. Het originele bericht vind je hier.
 
Update van 13 maart 13.00 uur
De Belgische Korfbalbond maakte bekend, dat ook daar er een streep gaat door de geplande finale-wedstrijden, waarmee Boeckenberg 1 als hoogst geplaatste tot landskampioen is uitgeroepen. Rick Voorneveld en zijn Nikki zullen er nooit aangedacht hebben op deze wijze nationaal kampioen te worden, maar de dingen zijn zoals ze zijn. Gefeliciteerd, Rick! Het bericht van de KBKB vind je hier en de Boeckenberg-berichten op deze plek.
 
Oorspronkelijk bericht van 12 maart 11.oo uur
Vanzelfsprekend wordt er ook bij het KNKV en de IKF goed nagedacht over de ontwikkelingen. Vandaar dat het KNKV er ook snel bij was om het advies vanuit NOC/NSF te volgen. 'Vinger aan de pols' is een aanmerkelijk betere optie dan blindelings paniek zaaien.
 
In die lijn werd vandaag ook een IKF-brief van eerder deze week door het KNKV onder de clubs verspreid. Daarbij gaat het over de internationale ontmoetingen, die onder de paraplu van de IKF worden georganiseerd. Er stond bijvoorbeeld voor begin april een internationaal toernooi in Thailand op de agenda en dat is al eerder in februari afgelast c.q. uitgesteld tot later.
 
Op dezelfde wijze houdt men de ontwikkelingen nauwgezet in het oog voor het komende EK onder 19, dat jaarlijks in Leeuwarden met Pasen wordt georganiseerd. Op dit moment staat dat gepland om door te gaan, maar de definitieve beslissing wordt natuurlijk later genomen, aan de hand van de dan actuele ontwikkelingen.
 
In juli staat in Taiwan het WK onder 21 gepland. Ook daarvoor wordt met veel instanties nauw overlegd en naar verwachting wordt uiterlijk begin april besloten of het doorgaat of niet. Dat laatste heeft natuurlijk niet alleen met gezondheidskwesties te maken, maar ook met simpele vragen als 'Moet ik nou vliegtickets kopen of niet?'. In die zin is een afgelasting van wedstrijden in Brabant een stuk simpeler.
 
Kortom, er wordt aan alle kanten nuchter meegedacht en dat moeten we vooral ook zo blijven doen. Daarom houden we als redactie de lezer ook evenzeer nuchter op de hoogte.
 
 
.
 
 
.