Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Ongeveer halverwege: hoe staan wij er met de A- en B-teams voor?

 
Een paar dagen terug bekeken wij de tussentijdse resultaten van de seniorengroep en vandaag kijken wij naar de A- en B-teams. In de loop van de komende week volgen nog twee teksten over de jongere teams. En voor de goede orde, als je het programma, de uitslagen en/of de standen wilt bekijken kun je altijd via de rode pijl op de  hoofdpagina toegang krijgen. Of gewoon hier klikken...
 
Onze A1 miste vorig jaar de kans op terugkeer in de landelijke Hoofdklasse op een haar na, door een ongelukkige nederlaag tegen een concurrent. Dit seizoen is alles erop gericht om die terugkeer nu wèl te realiseren, maar dat blijft een uitdaging: de helft van het team moet wekelijks extra trainen in verband met oranje-selecties en ook vanuit de senioren wordt met enige regelmaat een beroep op deze groep gedaan.
 
Dat het zo maar bijna mis ging, dat bleek wel uit het verslagje van Erna van Gammeren – zie haar Keek op de Week – en gelukkig kon dat net voorkomen worden. Het maakt dat we twee punten voorstaan op concurrent Tempo en vier op ZKV, maar het blijft oppassen. Deze achterliggende week waren er geen andere ontwikkelingen, dus we blijven keurig aan kop gaan.

Bij A2 wilde het winnen tot en met vorig weekend niet erg lukken in deze zaalcompetitie, want Hidde Stammers & Co stonden met twee gelijke spelen onderaan de ranglijst. Deze zaterdag echter meldde Olivier Goutbeek opgewekt: ‘Goed nieuws, we hebben gewonnen!’ en dat was niet overdreven, want middenmoter Fiducia werd keurig met 14-10 opzij gezet. Zaterdag moeten we op bezoek bij rechtstreekse concurrent Groen-Geel A2 en dus is het van groot belang daar ook de punten mee te nemen, vooral omdat we thuis nipt met 16-18 verloren. Het liefst met drie goals meer dus!

A3, waarover wij met grote regelmaat heldere verslagen kunnen lezen, doet het goed, maar heeft forse concurrentie van nog drie andere teams, te weten Dalto A3, EKVA A2 en LUbo A1. Komende zaterdag komt EKVA naar ons en daartegen hebben we nog iets recht te zetten na die 10-8 nederlaag in Almere. Te wapen dus! Dit weekend was er een rondje rust

A4 en A5 spelen in dezelfde afdeling met bijvoorbeeld Roda A1, ZKC A2 en Groen-Geel A3. Aan kop gaat daar Badhoevedorp en A4 is een typische middenmoter met 7 uit 7. Kennelijk liggen de krachtsverhoudingen in de zaal volstrekt anders dan in de eerste helft van de veldcompetitie. Voor A5, dat herfstkampioen werd, is dat wel wennen, want ze hangen nu onderin. De ploeg van onder meer Romy Simonides en Nick Uitvlugt blijft echter opgewekt ten strijde trekken. A4 boekte een heldere overwinning – met 12-15 - in Heemskerk en A5 was een weekend vrij.

B1 is al iets over de helft heen, want daar in de Hoofdklasse moet ook rekening gehouden worden met strijd om het Nederlands Kampioenschap aan het eind van de winter via play-offs. Op weg daar naartoe sloeg de ploeg van Erwin Dik deze zaterdag een grote slag door concurrent Dalto B1 – dat wil zeggen concurrent voor de tweede plek - voor de tweede keer te kloppen en daarmee vier punten voor te komen op datzelfde Dalto. Of eigenlijk vijf, want het onderling resultaat is met twee winstpartijen natuurlijk duidelijk in ons voordeel. Nu ‘gewoon’ blijven winnen! Een dan zien we wel hoe de revanche op DVO gaat uitpakken op 9 maart.

B2 staat chique en ongeslagen bovenaan en in dat plaatje past de ruime 22-9 winst op Sporting West B1 goed. De concurrentie ligt echter altijd op de loer en dat kan bijvoorbeeld komen van het altijd onberekenbare Blauw-Wit B1 komende zaterdag. Ex van directe concurrent Exakwa uit Lelystad, maar dat is dan weer een week verder.

B3 staat ook al elegant bovenaan, maar verslikte zich zaterdag toch bijna in ZKC B2. Uiteindelijk wisten we er nog een punt weg te slepen via 9-9, maar zo zie je maar: concentratie en scherpte is altijd nodig. De volgende tegenstander is OKV b2 en die komen zaterdag op bezoek. Op scherp dus, helemaal omdat dit een directe concurrent is.

B4, nou ja, we kunnen niet allemaal bovenaan staan, zorgt voor het evenwicht door onderaan te staan. Als we zo naar de stand kijken zit het probleem vooral in het maken van doelpunten, want met een gemiddelde van 2,5 per wedstrijd win je in de groep van B-teams maar zelden en dat is ons dus ook nog niet gelukt. De simpele opdracht is dan ‘Gewoon doooorgaan, vooral dooooorgaan!’. Al zal dat in de komende wedstrijd tegen koploper Furore B3 nog niet meteen makkelijk zijn. Succes!!
 
 
Red.
 
 
 
.