Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Ongeveer halverwege, hoe staan de senioren ervoor?


Deze keer beginnen we van bovenaf aan en zien ons eerste op plek 5 met elf punten uit tien wedstrijden. Willen we dat? Nou, mag het ietsje meer zijn? Het streven is meedoen voor de play-offs en dan komen we dus nog drie punten tekort op de nummers 3 en 4, LDODK en Fortuna. Inmiddels staat Blauw-Wit een puntje onder ons, maar dat zegt nog weinig omdat zij tegen PKC speelden en wij tegen Deetos. Zaterdag kunnen wij bewijzen dat wij beter zijn, want dan komen ‘de zebra’s naar De Koog. In Amsterdam gingen wij het schip in met 26-21, dus wij hebben wel wat recht te zetten!
 
Het tweede won ook deze tweede keer van DeetosSnel, al had die wedstrijd een wonderlijk scoreverloop. In de eerste helft waren we wat sterker, wat nog extra benadrukt werd doordat Rex Chen er in een halve wedstrijd gauw even vijf maakte! Dat leidde tot een ruststand van 10-16, maar vlak voor rust gebeurde er iets dat ook een belangrijk verstorende invloed had. Sanne Pasma zakte weer door haar knie, wat voor haar enerzijds flink pijnlijk, maar anderzijds ook psychisch belastend is en dat laatste geldt dan ook voor het gehele team. Dat raakte dus van slag en rex was op de bank om energie te sparen voor als dat bij het 1e nodig mocht zijn. Deetos kwam dichter en dichter en bij 20-20 begon het opnieuw. Toen kwamen wij er zelfs bij 24-22 twee achter, maar konden de boel toch weer laten kantelen om af te sluiten met 24-26. Komend weekend staat het 2e voor een flinke uitdaging, want Blauw-Wit 2 is nog steeds de koploper. We zullen zien.

Kommer en kwel is het bij het derde, dat zichzelf een slechte dienst bewees door met liefst 17-11 te verliezen bij het tot dan nog puntloze AKC 2. En dat niet alleen, er kwamen ook nog drie gele kaarten aan te pas, waarvan twee voor Remco en dus een schorsing voor één ronde. Dit resultaat is zonder meer belabberd en het wordt dus de hoogste tijd dat we zondag in Friesland uit een ander vaatje gaan tappen. Voor wat die kaarten betreft, daar waren de meningen natuurlijk zeer verdeeld over. Op zich is het verbazend, dat juist Remco die twee kaarten kreeg, want die is in het algemeen behoorlijk zwijgzaam. Dat geldt niet voor het hele team, want toen ‘wij van de redactie’ ze vorige week in de Koog zagen spelen was er ook al veel te veel gekwetter. De betrokken scheidsrechter houdt kennelijk zelf toch ook van gekwetter, want tot onze verbazing kregen we wat plaatjes toegestuurd van een facebook-correspondentie, waarin de scheidsrechter allerlei kritiek op de spelers van het 3e uit. Zeker vergeten dat dat een openbaar iets is, een ‘Social Medium’, en dat zegt op zich weer iets over hèm. Hoe dan ook, hoogste tijd voor een andere aanpak, een soort van ‘Geen woorden maar daden’. In Rotterdam zorgden ze voor een goed voorbeeld!

Het vierde, dat gestaag ook onderin verzeild is geraakt, zorgde voor een aardige verrassing door in Wormer het lokale derde te kloppen met 18-19. Daar zullen Armel en Emar van opgekeken hebben! Het waren ook belangrijke punten, want in deze afdeling is CSL met afstand de minste, maar tussen nummer 2 en nummer 7 op de lijst zitten maar drie puntjes en wij staan onderin, dus elke week is belangrijk in de zin van behoud. Eigenlijk had ik zelfs wel graag dat dit team kampioen werd, want dat kan dan een steun voor het 3e betekenen, maar ja, dat is dan weer vijf punten weg met nog zeven wedstrijden te spelen. Beste beentje voor in elk geval!

Dat geldt ook voor het vijfde, dat een wonderlijke competitie speelt. De eerste drie wedstrijden werden verloren, maar de volgende drie, inclusief die van gisteren, allemaal keurig gewonnen door Erwin & Co. Gisteren werd het 20-17 tegen Apeldoorn 2, dat vergeten was reserveshirtjes mee te nemen. Zo werd het blauwzwarten tegen blauwzwart, beetje lastig voor de scheids…. Zaterdag komt Dalto 5, laten we daar maar even wraak opnemen, want vorige keer werd het daar 31-24.

Het zesde kreeg de enig overgebleven concurrent op bezoek, Achilles 4. Een ploegje met slanke beweeglijke spelers, dus ik dacht ‘Poehpoeh, dat kan best eens lastig worden…’. Ze waren niet alleen slank en beweeglijk, maar konden ook nog goed tegen hun verlies en dat scheelt in de sfeer. De routine en handigheid van het zesde zette ons op een gestaag groeiende voorsprong en uiteindelijk werd afgesloten op 26-12, brrr. Dat wordt weer uitkijken naar een titel, want met vier punten voorsprong – of eigenlijk vijf, want een onderling resultaat van plus 14 verknoei je ook niet rap – gaat het weer ‘Crescendo!’. Zondag komt Phoenix 2, die staande 3e, of is het 7e? de nummers drie tot en met zeven hebben namelijk allemaal 6 punten…

Bij het zevende van Lars en Lars – vroeger zat Lars daar ook bij, maar dar werd te larstig – zijn de teams in twee groepen verdeeld: onderste vier en bovenste vier. Wij behoorden tot de laatste groep en speelden tegen Sporting West 5, dat in de onderste groep hoort. ‘Dus’ won het 7e vrij makkelijk, met liefst 26-11, in Amsterdam. Zondag komt Furore 5, doen we nog zo’n rondje?

Het achtste stond een beetje onderin en kreeg Purmer 5 op bezoek, dat evenveel punten had. We hadden dus een scheidsrechter uit de Korfbal League erbij gehaald, want ja, dat kon wel eens spannend worden! En het 8e had iemand ingehuurd, die al vaak kampioen werd, zo jong als hij is. En qua doelpunten plus de steun van Jill, Claudia, Maaike, Laura, Noa, Stan, Miles en Martijn werd dat ook duidelijk, 15-5 liefst. Zondag naar WWSV 2 in De Beuk. Nog zo’n rondje?

Het negende trof – net als het zevende – Sporting West, maar dan het vierde team van die club en die staan flink bovenaan. Ze waren dus ook te sterk voor ons, 13-5, en daar doe je dan ook niet zo veel aan, ook al heb je Stefan Boon in de ploeg. Dat kan echter zondagmorgen anders worden, want dan komt Padvinders 7 bij ons op bezoek en die staan net onder ons. Wel oppassen met die cake-eters, want van ons willen ze altijd graag winnen!

Het tiende van Myrthe, Mirelle en Maurice had nog de handen vol aan het laagstaande HBC 2, maar trok uiteindelijk de punten naar binnen via een 12-10 zege. Dat maakt zes uit zeven en dus een middenmoot-positie. Zondag naar De Danaïden en die staan bovenin, dus dat wordt hard werken. Te wapen dus!

PH