Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Nuttige oefenwedstrijden bij LDODK

 
Zaterdag trok een flinke groep KZérs over de Afsluitdijk naar Gorredijk, om daar oefenwedstrijden te spelen tegen LDODK. Dat begon 's ochtends als eerste met B2  en dit team rondde af met een 8-9 zege. B1 deed het ook goed en won met liefst 10-20. Coach Erwin Dik schrijft nog een apart verslagje over de B-teams.
 
Bij de A-teams was het spannend bij A2, dat het uiteindelijk op een gelijkspel kon houden, 17-17. Inmiddels was het on-Fries warm geworden aan 'De Gordijk' en men had het goede idee gekregen om iedereen die klaar was in de gelegenheid te stellen in het naburige zwembad een duik te nemen.
 
A1 stond vrijwel steeds op een lichte voorsprong en behield die tot het einde, 17-20. Volgens coach Tim kan het nog aanmerkelijk beter en daar wordt aan gewerkt.
 
Bij het 1e en 2e was het de vraag of het zou lukken om beter voor de dag te komen dan de voorgaande woensdag tegen Groen-Geel, want dat was kort en haags gezegd 'Baggah'. Natuurlijk was de voorbereiding daar wat ongelukkig, maar toch, dat had wel beter gekund in Wormer. gelukkig bleek dat ook wel in deze zaterdag-wedstrijd en na een tijdje gelijk op - tot 6-6 - pakten wij een voorsprong om die niet meer uit handen te geven en af te sluiten op 19-27. Dat is pretig, maar je moet altijd bedenken dat de tegenstander ook nog ana het passen en meten is, dus veel zegt het niet, maar het scoringspercentage was in elk geval goed.
 
Bij het 1e was het tot aan het eind spannend en we trokken met 17-16 net aan het kortste eind. Voor de internationals was het de eerste keer om weer binnen de lijnen te komen en we gaan komende week verder met passen en meten. Benieuwd hoe we er zaterdag bij DVO voor staan!
 
PH