Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

'Noor, hoe staan wij ervoor' in de slotfase van deze zaalcompetitie

 
Laten we het maar even praktisch van bovenaf bekijken en dan zien wij het volgende:

Het eerste zat er dichtbij tegen landskampioen TOP, maar bij 20-20 rolde het net de andere kant op. De simpele conclusie is, dat wij ‘gewoon’ de laatste twee wedstrijden bij DVO en thuis tegen PKC moeten winnen en hopen op een misstap van Fortuna tegen KCC (in Delft) of LDODK in Friesland.

Voor het tweede ligt het simpel: degraderen kan niet, want dat wordt door de resultaten van KZ 1 bepaald en de play-offs, dat zit er niet in. Gewoon doorgaan en per wedstrijd het optimale resultaat boeken.

Bij het derde viel met nog liefst drie wedstrijden te gaan al het doek: gedegradeerd met slechts drie punten. Het is best lang terug dat het 3e in de 1e klasse uitkwam…

Het vierde zit in een rare afdeling. Met nog drie ronden te gaan hebben ze nog een theoretische kampioenskans, maar tegelijk ook een aanmerkelijk meer reële degradatiekans. En dat terwijl ze 11 uit 11 en een positieve doelsaldo hebben! Voor de aardigheid plakken we de stand hiernaast. Er zijn nog wedstrijden te spelen tegen ZKC ’19 (zondag thuis), SCO 3 op 24-3 uit en de afsluiting is op 31 maart thuis tegen Green-Yellow 3.

Het vijfde heeft ook nog wel zorgen, maar daar is er maar één degradatieplek, omdat AKC 3 al vroeg in het begin werd teruggetrokken. Zondag kunnen wij het beslissen tegen HKC 2 in Hengelo, want als we daar winnen is het klaar. Thuis wonnen wij met 21-10 en in voorbereiding gaan Marjet c.s. zelfs in trainingskamp, dus dan hebben wij er wel vertrouwen in.

Het zesde liet de concurrentie een stukje dichterbij komen door een keer gelijk te spelen en dat maakt dat we nu met nog drie ronden te gaan vijf punten voorstaan. Zondag naar Den Haag voor Eibernest 4, maar wel oppassen daar, want dit team is een van de weinige van Eibers dat nog wel eens punten pakt. Als we winnen is het klaar en kan de vlag uit.

Het zevende speelt nog voor de tweede plek, maar meer zit er niet in, want DKV/Victoria is op basis van onderling resultaat al kampioen. Voor de aardigheid gewoon blijven winnen dus.

Het achtste is ver genoeg van de onderkant om geen laatste te zullen worden, maar ook de bovenkant is uit beeld met acht punten uit elf wedstrijden. Zondag naar Apollo: verrassinkje?

Het negende is met 11 uit 12 een prima middenmoter, maar zowel de top als de bodem zijn ver weg. Zondag komt Purmer 4 op bezoek, die staan net iets boven ons, dus tijd om dat gelijk te trekken.

Het tiende zit ook in de middenmoot met 10 uit 11, maar moet zondag bij mogelijke kampioen Purmer 2 aan de slag. Op scherp dus, maar niet overdrijven!


De junioren

Onze A1 had een verwarrend weekend: eerst kwam er goed nieuws, dat concurrent Tempo zich in KVA verslikt had en de punten met 20-18 in Amstelveen moest laten. Maar later op de dag kwamen wij zelf met een benauwde 15-15 bij ZKV weg. Eerst zaterdag maar van BEP winnen, dan kijken wij verder. We staan in elk geval nu drie punten voor.

Voor A2 is het allemaal steeds benauwd en lastig, de laatste twee keer met 18-17 verloren… We moeten nog wel wat punten pakken, in elk geval van SDO, want we staan er mager voor!

A3 blijft steeds winnen, maar heeft ook nog steeds Luno A1 vòòr zich op de eerste plek, want die gastjes uit Linschoten weten niet van ophouden. Op zaterdag 30 maart gaan wij dat in onderlinge strijd uitvechten.

A4 en A5 spelen bij elkaar in één poule, maar doen allebei niet echt aan de top mee. De ongeslagen kampioen is daar Badhoevedorp A1 met Roda A1 op gepaste afstand. Lekker uitballen.


De B-aspiranten

Voor B1 was het zaterdag tijd voor de beslissende pot. DVO kwam op bezoek, zij waren nog ongeslagen en wij verloren destijds in Bennekom onze enige wedstrijd tot nu. Daar kwam dus nr 2 bij, want DVO was ook nu weer wat te sterk, 17-20. De toeschouwer zag mooie doelpunten, maar DVO werd kampioen, zo simpel is het. Wij hebben ons echter wel al voor de play-offs geplaatst, maar moeten eerst volgende week de laatste ronde spelen tegen ZKV B1, dat een akelig seizoen heeft: op geen stukken na sterk genoeg voor de hoofdklassen en na dertien wedstrijden een doelsaldo van min 337. Je leest het goed. In de play-offs komen we KCC of TOP tegen. Wie van de twee wordt a.s. zaterdag beslist.
 
B2 maakte geen fout en won, maar dat gold ook voor concurrent Exakwa B1, dus staan ze nog steeds gelijk. Nog drie ronden te gaan, wie maakt het eerste foutje?
 
B3 was dus vorige week al zover dat de vlag uit kon, door de onverwachte nederlaag van de concurrent. Ze staan zelf een paar weken op rust, want zijn bijna klaar. Op de 23e is er de laatste pot.
 
B4 heeft moeite met scoren. Gemiddeld 2,5 per wedstrijd is in Korfballand wat aan de lage kant. Komende zaterdag komt de aanstaande kampioen, OKV B3 op bezoek, dus bijt je daar nog eens goed in vast.


De C-aspiranten
 
C1 bekijkt in de Hoofdklasse B – eigenlijk CHKB - alles vanuit de middenmoot, 10 punten uit 9 wedstrijden. Geen zicht op de play-offs en geen degradatiezorgen, doelsaldo plus 12. Nog drie rondjes te gaan, zaterdag naar Tempo. Weer twee punten?
 
C2 moest zaterdag in Leiden de punten overduidelijk aan Danaïden laten, 15-6, en die worden dus wel terecht kampioen, het is niet anders. Lekker de laatste twee ronden winnend uitballen.
 
C3 speelde een wedstrijd met veel doelpunten voor dat niveau, maar trok bij EKVA net aan het kortste eind, 11-8. We zitten wat onderin, maar er blijven altijd kansen, dus laten we tegen Furore weer even het beste beentje voor zetten.
 
C4 speelde een spannende pot in Alkmaar tegen Celeritas en sleepte een puntje mee, 7-7. Prima. Zaterdag wordt het stevig aanpakken, want dan moeten we naar Rohda C1 en die willen graag kampioen worden.

 
De D-pupillen
 
Over D1 is al een uitgebreide aparte tekst gemaakt ter gelegenheid van het afgetekende kampioenschap. Nog twee wedstrijden te gaan en dan gezellig met z’n allen naar Dordt voor de strijd om de nationale titel.
 
Bij D2 strijden er drie teams om de titel en drie om geen laatste te worden en wij kijken dat vanuit het midden allemaal aan. Daar moet je natuurlijk niet al te makkelijk in worden, want zaterdag lieten we de punten bij het lager staande Furore D1, met 6-5. Dan maar goed maken zaterdag bij BEP D1?
 
Bij D3 is het een beetje hetzelfde verhaal. Wel wat meer punten, maar toch middenmoot, met 12 uit 11 en dus wat te ver bij de toppers Ados D1 en GrG D3 weg. Zaterdag wonnen wij als verwacht ruim van OKV D1, dat laatste staat, 4-11. Komende zaterdag naar Apollo D1, dat twee punten méér heeft dan wij, Volgende week zondag niet meer, toch?
 
D4 verloor zaterdag nogal ruim van ZKC D3, 12-5, poehpoeh! Dat moeten wij bij Apollo D2 zaterdag dan maar weer even rechtzetten. Probeer op 12 punten uit 12 wedstrijden uit te komen, dus 2x winnen…
 
 
De E-pupillen
 
E1 staat precies middenin, vijf keer gewonnen en vijf keer verloren, dus 10 uit 10. Maar met 17-3 van Furore verliezen, dat hoort niet, daar moeten we over twee weken wel iets tegenover zetten!
 
E2 staat op een derde plek met 12 uit 9, maar toch net wat te ver om nog kansen te hebben. Groen-Geel E2 en OKV E3 steken hier erg boven de rest uit. Zaterdag naar ZKV, dat wordt spannender dan die 15-3 winst op Apollo.
 
E3 staat er ongeveer net zo voor, want daar is Groen-Geel E3 met afstand de sterkste en al kampioen. Wij staan derde met 10 uit 9. Dik gewonnen bij Apollo en zaterdag naar De Tref voor ZKC E3 en dat gaat lastiger worden.
 
E4 staat gezellig onderin met Groen-Geel E4, waar we volgende week op bezoek gaan. De resultaten worden hier ook wel aardig beïnvloed door de invallers en dan schiet het nogal ver uiteen.
 
E5 heeft een gelijke positie als E4, maar wist afgelopen weekend een keurige en ook verrassende 2-3 zege bij BEP E2 te boeken. Zaterdag Furore E6. Doen we nog zo’n verrassing?

 
De F-pupillen
 
F1 staat bovenaan, samen met Groen-Geel en boekt meestal flinke overwinningen, deels door het ontbrekend van de regel over verdedigd schieten, maar deels ook doordat het een sterk team is. Deze keer werd het 28-4. Komend weekend is er rust en daarna volgen nog twee wedstrijden, waarvan eentje tegen concurrent Groen-Geel.

F2 heeft een paar sterke tegenstanders, maar geeft ze steeds prima tegenstand. Zaterdag werd het heel spannend en verloren we net met 5-4 van Groen-Geel. Komend weekend gaan we naar Purmerend om te kijken hoe het er daar uit ziet.
 
F3, onze jonkies, komen steeds dichter bij hun eerste overwinning. In Oostzaan werd het tegen OKV een heel spannende 7-5 nederlaag, maar als je er al vijf in een wedstrijd kunt maken begint het zeker wat te worden. Zaterdag naar Furore, die staan vlak boven ons. Vreet ze op!

Succes gewenst voor iedereen!!