Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

'Noor, hoe staan we ervoor?' aan het begin van 2020

 
Even een snelle blik op de gang van zaken bij de senioren en de A-jeugd. Morgen de rest.
 
Bij het eerste was het natuurlijk wel even slikken na die forse misstap tegen Blauw-Wit. Dat was ‘baggah’ zeggen de Hagenezen dan, want met een schotpercentage van 17% kom je op dit niveau nergens. Het goede nieuws is, dat het alleen maar beter kan. Moedig voorwaarts dus.
 
Het tweede vertoont steeds wisselende spelbeelden per wedstrijd. Die 26-26 tegen Blauw-Wit was de verhouding, maar het kan aanzienlijk beter. Te wapen dus, speel top tegen TOP.
 
Het derde is volop in de strijd met Avanti 3 voor de titel en krijgt de ploeg uit Pijnacker zaterdag om 13.45 op bezoek. Komt dat zien! We staan nog steeds twee punten achter door die uitglijer bij Achilles, maar wonnen nadien steeds, ook zondag bij Die Haghe met 21-24. Op scherp dus!
 
Het vierde zit in een afdeling waar de bovenste vier elkaar nauwelijks ontlopen, 1 x 8 punten en 3x 7 punten na vijf wedstrijden en daar behoren wij ook bij. Net als bij het 3e en 5e zou een titel zeer welkom zijn!
 
Het vijfde voert een vergelijkbare strijd met alleen Heerenveen, waarvan wij destijds verloren, maar dit weekend raakten de Friezen een puntje kwijt aan andere Friezen, dus we komen dichterbij en dat geeft mogelijkheden. Zelf won het 5e bij weer andere Friezen. Zaterdag komt Mid Fryslan op bezoek en oppassen dan, want zij pakten dat punt van Heerenveen.
 
Het zesde maakte een slipper tegen Trigon, 15-17, maar daar strijden wel vijf min of meer gelijke teams, dus het is niet meteen dramatisch. Wel komend weekend van het gevaarlijke Eibernest winnen!
 
Het zevende speelde een spannend potje tegen Green-Yellow 7 en won met 13-12, waardoor we wat meer naar het midden schuiven. Komend weekend vrij.
 
Het achtste won dik bij Purmer 3, 9-19, maar dat was ook wel logisch, want die hangen onderin en wij strijden boven in met GG 8 en Apollo 4. Zondag naar Heemskerk voor HBC 3, opgepast daar!
 
Het negende van Champion Cees is nog ongeslagen, maar de concurrent Aurora/DKV 4 ook. Wij waren een weekeindje vrij en gaan komend weekend Purmer 5 te lijf.
 
Het tiende won degelijk van HBC 4, 14-9 en staat fraai aan kop met één rechtstreekse concurrent in Purmer 4. Maar daar komt komend weekend geen wijziging in, want het 10e is vrij.
 
Het elfde verloor met 9-12 van DOC 2 en zakt gestaag af. Eerst maar even een weekje bezinnen en mediteren, Maurice & Co, zodat we over twee weken weer fris zijn.
 
A1 had een langdurige pauze doordat Fortuna naar Hongarije mocht, maar gaat komend weekend weer aan de slag tegen SKF. Doorgaan, vooral doorgaan!

A2 speelde, zo vernam de redactie, een rommelpot tegen concurrent ZKC A1 en eveneens dat wij daar een punt weg gaven. Foei!! Niet meer doen, want anders draait het op klappen uit! Zaterdag naar Wormer en daar moeten we wel winnen, al was het maar voor Kiko.
 
A3 won een spannend potje met 13-14 van en bij Haarlem A2. Nou ja, punten zijn punten. Een rondje vrij en nu maar hopen dat leider Dalto A3 een keer een slippertje maakt.
 
A4 staat in de middenmoot met 5 uit 5, maar kwam wel met 13-16 en dus twee punten terug uit Andijk, goed gedaan. Als beloning ook een rondje rust.
 
Komen we tenslotte voor vandaag bij de laatste, dat is A5, die een keurige tweede plek bezet achter Helios A3. Het team was vrij en dat geldt ook voor komende week. Op rust!
 
Morgen verder met de jongere jeugd.
 
 
.
 
.