Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Nieuwe vrijwilligersfunctie in de app: Gastheer of Gastvrouw. Iets voor jou?

 
Zoals bekend heeft bij Korfbalvereniging KZ/Thermo4U ieder spelend lid en ouder van jeugdlid een verplichting om negen uur vrijwilligerswerk te doen per seizoen. Er zijn heel veel vaste vrijwilligersfuncties (trainers, scheidsrechters, lid van diverse commissies) maar het overgrote deel van de leden vult deze verplichting in door een aantal keer te helpen in het clubhuis.

Gedurende het seizoen zijn er echter vaak verzoeken om iets anders te mogen doen dan achter de bar staan. Voor deze groep mensen, die liever niet geen bardienst doen, is er nu een nieuwe “flexibele” vrijwilligersfunctie: Gastheer c.q. /Gastvrouw van KZ.

Wij willen heel graag dat iedereen bij KZ zich welkom voelt en dat geldt ook voor tegenstanders en onafhankelijke scheidsrechters. Vooral op de zaterdagochtenden kan het er op het veld en in de zaal wel eens hectisch uitzien. Meerdere wedstrijden tegelijk, buiten soms vijf of zes velden in gebruik, in de zaal drie tegelijk of soms zelfs in twee zalen tegelijk. De gastvrouw/gastheer is dan een aanspreekpunt voor bezoekers die gasten wegwijs maakt op welk veld ze moeten spelen, waar de kleedkamers zijn etc.
 
Voor deze dienst op de zaterdagochtend is enige bekendheid nodig met het reilen en zeilen van de club, maar dat is ook vrij snel aan te leren. Je bereidt je zelf voor door het wedstrijdprogramma voor jezelf op te schrijven, te weten wie op welk veld speelt en te kijken welke scheidsrechters zijn aangewezen om die wedstrijden te fluiten. Deze informatie wordt altijd vooraf op de website gepubliceerd.
 
Op zaterdagochtend ben je een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig en houdt toezicht dat de velden worden klaargezet en helpt daarbij waar nodig. Vaak doen de spelers van de oudere jeugdteams dit zelf, maar hebben de E- en F-teams wat hulp nodig. Daarna ben je zichtbaar aanwezig bij de entree van de sporthal of op het veld. Wij zullen zorgen voor hesjes voor de herkenbaarheid.
 
Bij de veldwedstrijden is er ondersteuning aanwezig voor het beheer van de wedstrijdballen en het wisselen van de palen (vooral op het gras). In de zaal help je met het klaarzetten van de veldjes, beheer je de wedstrijdballen en hou je toezicht in de zaal, zodat de wedstrijden op tijd kunnen beginnen. Uiteraard zijn onze scheidsrechters en coaches er altijd om je daarin te ondersteunen.
 
Deze dienst is in principe alleen noodzakelijk voor de zaterdagochtend, op het veld van 9:00 tot 12:00 uur uur, in de zaal is het afhankelijk van het programma.

Deze functie zorgt ervoor dat je zelf heel veel mensen in de club leert kennen. Dit is dus een ideale functie voor ouders van onze jeugdleden als hun kind zelf een thuiswedstrijd heeft.
 
Interesse? Stuur een mailtje naar Monica Briefjes.
 
Voor deze functie kun je je inschrijven via de KNKV app.
 
 
Monica Briefjes