Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Marijke Dekker ontvangt Zaanse vrijwilligersprijs


Van baanwielrenner tot compleet waterpoloteam: maar liefst 45 Zaanse topsporters hebben op maandag 11 februari van wethouder Gerard Slegers een sportpenning gekregen. Zij ontvingen deze onderscheiding omdat ze in 2018 Nederlands, Europees en/of Wereldkampioen zijn geworden in een aan NOC*NSF verbonden sport.

Onder de sporters die werden gehuldigd was onze Esther Cordus. Zij ontving de erepenning voor de EK-titel die ze in oktober 2018 won met TeamNL Korfbal. Delano Braumuller (A1), die een penning zou krijgen voor zijn gouden medaille op het WK van Oranje <17, moest de feestelijkheden aan zich voorbij laten gaan door een trainingsstage met Oranje <19.

De uitreiking van de sportpenningen vond plaats in het Zaantheater, in het bijzijn van 230 genodigden. Naast alle sporters kregen tijdens het Sportgala ook vier sportvrijwilligers een prijs. Voor deze ‘uitverkiezing’ had het bestuur van KZ vrijwilligster Marijke Dekker genomineerd. Zij is al jaren onmisbaar binnen onze vereniging. Voorzitter Corrie Noom verwoordde het in het nominatiefilmpje zeer treffend: ‘zonder haar worden er geen wedstrijden gespeeld.’ (De video houdt u van ons tegoed..)

Marijke, die altijd zeer bescheiden is als het over haar inzet voor de vereniging gaat, had totaal niet verwacht dat zij in zonnetje gezet zou worden. Dit hadden we ook te danken aan Kristel. Zij had haar moeder met een ijzersterke smoes naar het Zaantheater gelokt. Marijke was in de veronderstelling dat schoonzoon Chris een van de genomineerden was, maar ze werd toch wat achterdochtig toen in het filmpje naar de KZ-vrijwilliger werd verwezen met 'zij'.

Voor ze het wist moest Marijke met de andere genomineerden, Ivonne Braat (ZKC), Ivan Engel (ZKV) en Ivan Nikolov (Choku Gym), het toneel betreden. Dit ging natuurlijk onder luid gejuich van kleindochters Jip en Puck en de rest van de familie- en vriendenclub die aanwezig was. Na een kort beraad besloot de jury dat alle vier de vrijwilligers de titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar 2018’ verdienden. Naast een bos bloemen en een cadeaubon ontvingen de sportvrijwilligers van jurylid Robert Eenhoorn (directeur AZ) een uitnodiging om een wedstrijd van AZ te komen kijken vanuit de bestuurskamer in het stadion. Tussen alle uitreikingen en feestelijkheden door startte ook de campagne Veilig Zaans Sportklimaat. Met deze campagne willen Sportbedrijf Zaanstad, de GGD en de gemeente Zaanstad eraan bijdragen dat iedere Zaanse sporter zich veilig en prettig voelt én zichzelf kan zijn. Die missie kan KZ uiteraard alleen maar ondersteunen!