Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ-PUBLIEK UNIEK - door Miriam Dik

 
KZ / Thermo4U B1 werd afgelopen weekend landskampioen. Maar hoe hebben ze dit nu voor elkaar gebokst? Ik wil u graag even meenemen naar de afgelopen weken:
 
- Gestart werd met de kruisfinale tegen TOP in Sassenheim. Na aankomst van het team werd de hal versierd door de versierploeg. Bij terugkomst op de tribune druppelde er steeds meer in blauw, zwart, geel geklede mensen de tribune op. Heel wat KZ-ers hadden de reis naar Sassenheim gemaakt en werden getrakteerd op een heerlijke smulpartij. Het was misschien heel even spannend, maar KZ B1 was heer en meester.
 
- De week erna, met een dubbeldekker naar Harderwijk. Niet alleen waren er enorm veel mensen die met de bus meekwamen. Ook nu druppelden de nagereisde supporters de sporthal binnen. Deze halve finale speelde KZ tegen PKC. Zowel het team als het publiek liet zich niet intimideren door zo’n grootmacht. Het KZ publiek bracht een enorme sfeer in de sporthal. En er gebeurde iets magisch. KZ speelde namelijk niet met 8 man in het veld, maar vond in het publiek een 9e man. De sfeer was geweldig, er werd gezongen, gedanst, gesprongen, maar bovenal stond het publiek als één man achter het team. Het team had dit nodig, en sleepte de overwinning binnen.
 
- Weer een week later, op de fiets naar de GroenGeel-hal. Kippenvel toen alle blauw-geel-zwart uitgedoste supporters binnen kwamen en het door Roy uitgekozen hoekje zich toe-eigenden. Het aftellen voor het gooien van de stuiterballen kon beginnen, daarna de rollen wc-papier. En toen 3-2-1…. kon de wedstrijd beginnen. Opnieuw zingen, dansen, springen, alles voor KZ B1. Een belangrijke aanwijzing uit het publiek op het moment dat er met nog 10 seconden op de klok voor rust een vrije bal voor KZ te nemen viel. Jill werd ingebracht en deed haar ding: ze scoorde 8-11 en we gingen de kleedkamers opzoeken.
 
- De tweede helft bracht alles wat een topwedstrijd moet bevatten, maar vooral Spanning met een hoofdletter S. Hulde aan het team, dat maar bleef knokken, maar deze plek wil ik gebruiken om hulde naar het publiek uit te spreken. Want al waren de wedstrijden prachtig, het publiek was net zo mooi, net zo strijdlustig, net zo blij als de spelers en staf. Na de wedstrijd groot feest op de wedstrijdvloer. Maar daarna ook net zo netjes alles weer opgeruimd en aan Groen Geel laten zien wat voor vlees ze deze week in de kuip hadden, namelijk Oergezellig publiek, dat luistert naar de instructies om geen confetti in de zaal de schieten. Dat graag een feestje bouwt, maar daarna ook alles weer netjes achterlaat.
 
KZ PUBLIEK UNIEK       Misschien een leuke tekst voor op een spandoek?
 
Dank jullie wel voor drie heerlijke zaterdagen!!
 
 
Groet,
 
Miriam Dik
 
 
 
.
 
 
.