Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Korfbalmasterz - Patriek geeft het goede voorbeeld!

 
Er is een kleine groep senioren onder ons, die tot dusver een beetje de hand lichtte met het behalen van het Spelregelcertificaat, dat immers per 30 juni 2018 verplicht werd voor spelende senioren. Tot die groep behoorde Patriek niet, want hij had immers toen een jaartje vrijaf genomen om zich te wijden aan het verder ontwikkelen van zijn eigen bedrijf. Maar hoe gaat dat, het bloed kruipt enzovoort, dus Patriek trok dit jaar de stoute, ehhh... korfbalschoenen weer aan en komt weer regelmatig binnen de lijnen en dus kwam de noodzaak van het certificaat ook weer om de hoek kijken.
 
Op zekere dag stond Patriek peinzend in de verte te staren, op zoek naar briljante ideeën voor de ruimtelijke gedachten waar hij zo vaak mee in de weer is, toen er plotseling een lichtje bij hem opging! 'Mijn leven wordt veel simpeler als ik straks mijn Spelregelcertificaat heb gehaald!. Niet meer dat knagende gevoel van nog een drempeltje over te moeten, maar hup afronden!'. Vanzelfsprekend was ook dit weer geheel juist gezien en dus ging hij aan de slag.
 
Hij organiseerde onmiddellijk wat bijles van zijn partner Lisa en zo hoorden wij deze week - omdat ze gelukkig nog niet naar Knollendam zijn verhuisd - een juichkreet over het Zaanwater schallen. 'Yihaaa, geslaagd!!!' Dat was natuurlijk Lisa, want Patriek is zelf een bedachtzaam mens, die met zijn gebruikelijke vooruitziende blik dit moment reeds van verre aan zag komen.
 
Er heerste daardoor ook onmiddellijk vrolijkheid in het clubhuis, die nog wat verder verhoogd werd toen ons eerste ook nog van Blauw-Wit wist te winnen, maar ook zonder dat was de avond zonder meer geslaagd geweest, net als Patriek. Reeds de volgende dag kreeg Patriek bezoek van de voor deze gelegenheid zomers geklede commercieel manager Tim.
 
'En Patriek, wat is nu je diepste wens hierna?'. Het was even stil en toen sprak Patriek de hoop uit, dat nu die laatste paar overgeblevenen ook de grote stap richting spelregelkennis zouden durven te zetten. Dit is hopelijk een belangrijk zetje in de rug voor die paar overgeblevenen, die nog een klein stapje achterliggen, dus Maarten, Noortje, Rachelle, Kim en Maaike, zet 'm op! En het is ook een prikkel voor de eerstejaars-senioren Romy, Stan, Naomi, Jill en Dionne, die het vorig jaar nog niet nodig hadden maar nu wel. En tenslotte voor Bartje, die weer fris en uitgerust terugkeerde van Curaçao en er dus alle energie voor heeft. Zijn Laura had het natuurlijk al ver vòòr de reis geregeld onder het internationale motto 'First things first'.
 
En mocht je supporter zijn of alleen maar belangstellend in deze sport, ook dan kun je geheel gratis en voor niets meedoen met het opvijzelen van je kennis door simpelweg een tripje naar Korfbalmasterz.nl te maken en daar even goed rond te kijken.
 
Succes allemaal, ook namens Patriek!
 
 
 
 
.