Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Korfbalmasterz: Britt en Teun hebben het succesvol afgerond

 
Met regelmaat kunnen 'wij van de redactie' weer heuglijk nieuws melden over behaalde Spelregelcertificaten middels het project Korfbalmasterz. Deze keer kunnen wij vertellen, dat Britt Sas en Teun Sikkema zo'n helder 'V-tje' - het signaal van klaar en afgerond - er achter kunnen zetten.
 
Dat betekent dat ze ruim genoeg van spelregels afweten om optimaal plezier van onze sport te beleven en ook - als ze dat willen - af en toe een jeugdwedstrijdje kunnen fluiten. En als ze dat niet willen is het ook goed. Want vanuit de organisatie willen wij dat wel graag, maar we gaan het echt niet verplicht opleggen. De bedoeling is dat iedereen plezier aan onze sport beleeft en wij zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. En gelukkig maar!
 
Het is wel een beetje treurig, dat wij wekelijks zo'n berg schreeuwende en blèrende profvoetballers voorgeschoteld krijgen, want dat geeft wel eens de indruk, dat dat nou eenmaal in sport de norm is. En gelukkig is dat zéker niet het geval. Juist daarom is het ook door NOC/NSF het Masterz-project op poten gezet in een reeks sporten, zoals je kunt zien aan de afbeeldingen hieronder.
 
De bedoeling is enerzijds, dat spelers zoveel mogelijk zelf de spelregels goed kennen en daardoor niet gaan mekkeren tegen de scheidsrechters en anderzijds, dat zij - mits ze over die drempel kunnen stappen - zelf ook ervaren dat het leuk kan zijn om te fluiten. En als we dan ook nog het bijkomende effect meetellen, dat er ook een hoop kijkers even in de goed leesbare spelregels op Korfbalmasterz.nl snuffelen, dan is dat mooi meegenomen.
 
Voor Britt en Teun is het in elk geval afgerond. Was het simpel? Nou, Britt heeft er flink aan gewerkt en "Teun heeft zitten zwoegen!", zo vernamen wij uit de bekende 'doorgaans welingelichte kringen'.
 
Komende zaterdag maken Emma en Melissa hun scheidsrechtersdebuut - onder degelijke begeleiding natuurlijk - en wellicht doen Britt en Teun dat ook binnenkort, maar dat gaan we eerst eens rustig overleggen. Want nogmaals, op dit gebied houden wij nadrukkelijk vol: niks moet!
 
Teun en Britt, gefeliciteerd met de afronding enne.... Wie volgt??
 
.
.
.
.
.
.
 
.
 
.