Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Komend seizoen bij KZ / Thermo4U: Scott De Decker

 
Met plezier meldt onze Commissie Topkorfbal, dat voor komend seizoen een nieuwe aanwinst bij onze senioren genoteerd kan worden. Zijn naam is Scott De Decker, hij is momenteel 19 jaar oud en dus voor komend seizoen een eerstejaars senior.

Scott woont nog steeds in Hoorn; hij volgt een studie Commerciële Economie aan de Johan Cruijff Academy. Hij speelde al vanaf zijn zesde jaar bij ADOS. De laatste jaren is deze club in omvang en sterkte nogal afgenomen en niet meer van die kracht, waar onze eerstelingen van vroeger nog wel uitgebreid kennis mee gemaakt hebben. Voor Scott betekende dat, dat hij naar een andere club ging uitkijken om verder te komen in onze sport en dat maakte dat hij als veertienjarige naar Groen-Geel verkaste. Daar ontwikkelde hij zich verder in de B-jeugd en nadien in de A-jeugd en schopte het zelfs een periode tot een plek in Oranje onder 19.

Dit seizoen verloopt voor het Wormer A1-team moeizaam en omdat Scott de dringende behoefte heeft zich verder in onze sport te ontwikkelen – dat is ook de enige sport waar hij voor koos – vindt hij het tijd voor een nieuwe stap vooruit. Wij zien hem natuurlijk graag komen en wensen hem sterkte en succes bij het verder ontwikkelen van zijn talent.

Nog een klein detail voegt de redactie toe, omdat wij niet alleen op de punten en de komma’s, maar ook op de HOOFD- en kleine letters toezien. In onze club hebben wij naast de Aafjes, Gruijsjes en Zwikkertjes natuurlijk ook namen van over de grenzen. Daar zijn de Burolo’s, Corona’s en Kuscu’s van ver over de grens, maar ook de Breuers, Braumullers en Schmidts van dichtbij. Allemaal verder heel Nederlandse korfballers. Wij keken naar de hoofdletter in De Decker en Scott vertelde, dat zijn familienaam van vroeger uit België stamt, waar ook Van Der enzovoort allemaal met hoofdletters geschreven wordt. We kunnen dus helaas geen vrolijke Vlaamse tongval verwachten en of Hoorn een eigen accent heeft, dat is mij bij Thijs van der Vliet bijvoorbeeld nooit opgevallen. Reken er dus maar niet op.

Scott, veel plezier en succes bij deze nieuwe stap in je sportcarrière!

Redactie