Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Komen er nog kampioenen aan? Welzeker en B3 was iedereen te vlug af!

 
Ere wie ere toekomt, we beginnen dus met B3. Hoe kon dat nou, kampioen worden, terwijl er nog geen woord over geschreven was? Nou, eh, eerlijk gezegd hadden ‘wij van de redactie dat met een beetje nadenken ook wel veronderstellen, maar ja, foutje, wij dachten dat het nog niet zo ver was.
 
Natuurlijk hadden wij ook gedacht, dat B3 zaterdag vroeg in de middag van Celeritas zou winnen. Het werd bloedspannend, maar niet heus, en B3 won met 20-1, brrrr. Aan het eind van de middag moest echter de enig overgebleven concurrent, DTS B2, op bezoek in Zaandam en laten die zich nou verslikken in ZKV, met 10-8. Wij hebben al aanmerkelijk meer wedstrijden gespeeld – èn gewonnen! – maar dat maakt , dat nu DTS ons ook niet meer kan inhalen, ook al hebben ze nog vier wedstrijden te spelen. B3 was daar natuurlijk zelf ook niet bij, ook nog geen teamfoto, maar dat komt nog wel, met de teamhuldiging, want dat gaat Ria wel even goed regelen. Allemaal gefeliciteerd!!!
 
Wie kan er nog meer kampioen worden?
Strikt genomen heeft KZ 1 daar nog steeds een kans op, maar we staan nu vierde en moeten eerst de play-offs zien te halen. Het zou flink helpen als we a.s. zaterdag TOP een koppie kleiner zouden weten te maken. Kom je ook voor ondersteuning?
 
De volgende – zéééér serieuze – kandidaat is ons zesde, dat maar liefst zes punten voor staat op de concurrentie en er moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden. Het ligt niet voor de hand, dat de titel komend weekend al binnengehaald wordt, want daar komt wel erg veel ‘als’ bij kijken. Natuurlijk moeten we zelf winnen en dat lukt meestal aardig, maar de concurrenten ALO en Eibernest spelen tegen elkaar en moeten dan gelijkspelen en dat kwam dit seizoen nog niet voor in deze afdeling. En dan moet ook Achilles nog verliezen bij Phoenix. Volgende week spelen wij weer uit, bij Eibernest. Wordt vervolgd.
 
Het zevende heeft ook nog wel kansen, maar daar is het nog allemaal wat onduidelijk, omdat Victoria 3 aanmerkelijk meer gespeeld heeft. Die moeten eerst een punt kwijt raken willen wij kans krijgen. Gewoon maar blijven winnen dus en dan zien we verder.

De Junioren
Dan komen wij bij A1, dat er weliswaar florissant voor staat, maar tegelijk in de laatste vier wedstrijden de drie overgebleven concurrenten voor de titel ontmoet. Dat begint zaterdag, als in Zaandam de nr 3 ZKV A1 de tegenstander is. Daarna volgen BEP en AWDTV en in het laatste weekend Tempo, waarop wij nu twee punten voorsprong hebben. Alleen de kampioen promoveert naar de landelijke HoofdklasseSpannend! Succes allemaal.
 
A3 heeft ook nog goede kansen. Weliswaar staan wij nu op de tweede plaats achter LUNO A1 – uit Linschoten, je weet wel, vlakbij Papekop en Oudewater… - maar de return tegen die ploeg moet nog komen op 30 maart, laatste ronde. Dus winnen, winnen, winnen, steeds maar winnen en dan moet het lukken, want thuis wonnen wij ruim van die ploeg. Wij gaan naar De Vinken en LUNO ontvangt Swift.

De aspiranten
Onze B1 heeft zich, net als concurrent DVO B1 al ruim geplaatst voor de strijd om de nationale titel, maar je wilt natuurlijk ook kampioen in je eigen klasse worden. B1 heeft daar één hevige concurrent bij en dat is dus dat DVO B1 uit Bennekom. De alles beslissende wedstrijd is morgen om 16.30 uur in het Topsportcentrum, dus komt dat zien! De realiteit is wel, dat wij met zeven goals verschil moeten winnen om kampioen te kunnen worden, want destijds verloren wij met 21-15 in Bennekom.
 
Ook B2 staat er goed voor – want in punten gelijk met Exakwa B1, allebei 18 uit 10 – maar hier moeten beide teams nog vier wedstrijden spelen, dus kan er nog veel gebeuren. Het onderling resultaat is in ons nadeel, dus moeten we maar hopen dat Voorheen Water zich een keer verslikt.
 
B3 hebben wij bovenaan al genoemd, die hebben de vlag al uit.
 
C2 doet ook prima mee, maar daar moet komende zaterdag knetterhard gestreden worden tegen halve naamgenoot KZ / Danaïden C1 uit Leiden. Morgen om 11.30 uur is de big match en die moeten we wel winnen. Daarna praten wij verder!

De pupillen
Onze D1 – Kelly’s Heroes… - doet het heel goed en staat met een straatlengte voorsprong op de eerste plaats. Deze zaterdag kunnen ze kampioen worden, want ze hebben daarvoor nog één puntje nodig. Op bezoek komt Tempo D1 en dat is één van de twee ploegen die nog een beetje in de buurt staan. In Alphen aan de Rijn wonnen wij destijds met 10-12, dus Tempo is zéker niet te onderschatten. Ten strijde dus!
 
Ook een goede kans heeft onze F1, maar daar moeten nog wel drie volle ronden gespeeld worden en wij staan gelijk met Groen-Geel F1, waar wij de laatste wedstrijd naar toe moeten. Voor de Wormers dreigt er trouwens een nog een ander gevaar, want die krijgen volgende week Sporting Badhoevedorp F1 op bezoek. Met dat team is wat wonderlijks aan de hand: dat team speelde vier uit-wedstrijden en won die allemaal ruim, zelfs tegen onze F1 werd het 6-12, onze enige nederlaag. Maar thuis, in Badhoevedorp, wil het niet echt lukken en wordt veel verloren. Zo wonnen wij daar met liefst 2-39. Kortom, Groen-Geel mag wel oppassen volgende week… Wordt vervolgd.
 
Dat was het voor nu, volgende keer meer.
 
 
.
 
 
 
.