Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Joost Hofman gaat op zoek

 
Een paar dagen terug meldde Joost Hofman ‘ik stop met korfbal’. Het was natuurlijk even stil bij ieder die het hoorde en toen kwamen de vragen over het waarom los. Joost antwoordde daar bedachtzaam op en verklaarde zijn besluit in zinnen als ‘Ik doe het nu al zo lang op een intensieve manier en wil wel eens kijken wat er nog meer is in de wereld’ en ‘Van anderen hoor ik soms opwindende verhalen en dat wil ik ook wel meemaken’.
 
Schrijver dezes combineert de functie van teammanager met die van redacteur van deze website en is ook al weer wat ouder dan Joost, dus ik zei meteen ‘Maar er is helemaal niets buiten korfbal in de wereld!’. Joost hield echter vol, dat hij ook andere verhalen gehoord had en toen probeerde ik nog ‘Maar je bent al een keer geëmigreerd, toen je uit Groningen hierheen kwam!’. Dat bleek echter voor Joost toch geen doorslaggevend argument te zijn, want hij is natuurlijk ook steeds de nuchtere Groninger gebleven.
 
Wij moeten dus accepteren, dat Joost zijn leven een tijdje een andere wending gaat geven, op zoek naar nieuwe inspiratie. In welke richting dat gaat worden, dat weet je natuurlijk niet als je aan je zoektocht begint. Wel duidelijk is dat hij niet ergens anders gaat korfballen en gezien de ervaring van eerder deze week bij een kickbokstraining gaat dat het ook niet worden; zijn ribben zijn nog te kwetsbaar.
 
Het is dus een open avontuur voor Joost en wij zien wel hoe zich dat ontwikkelt. Wij hopen dat hij vindt wat hij zoekt en daarmee in of na het komend seizoen weer bij ons terugkeert. In mijn achterhoofd hoor ik die Amerikaanse leuze van ‘A man’s got to do what a man’s got to do’ en dus leggen wij ons er node bij neer.
 
Joost, wij maken dit seizoen nog succesvol af met jou, wensen je toe wat je wilt vinden en hopen dat je vervolgens blij en tevreden terugkeert bij onze vereniging!

PH
 
 
 
.