Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Jarig, 110 jaar alweer

 
Het is alweer lang geleden dat onze club tot leven kwam, vandaag 110 jaar geleden. Er is heel veel veranderd sindsdien, maar één ding is op een wonderlijke manier wel hetzelfde als toen: we hebben nog geen clubhuis! Hopelijk komt dat snel weer terug en sneller dan vorige keer!
 
Hieronder vind je de tekst waamee de bestuurlijke kant begon, nadat er al vrijgevochten typjes waren, die lekker in de praktijk gemengs gingen ballen. Gymverenigingen waren toen nog gescheiden en onze basis ligt bij de dames van Minerva en de heren van Simson. Een wonderlijke bijkomstigheid is, dat die beide clubs niet meer bestaan, die hebben wij nadrukkelijk overleefd, hoewel Simson het nog lang volhield.
 
Dit zijn de notulen van de oprichtingsvergadering van 20 mei 1910. De Spaanse Griep moest nog komen.
 
 
 
Hopelijk gaan nog vele generaties na ons er plezier aan beleven! En oh ja, dat T.A.V.E.N.U. werd al na een paar maanden nog in 1910 besloten om er toch maar 'Koog-Zaandijk' van te maken. En zo is het gekomen!
 
Graag wilden we er nog een mooi plaatje bij voor de voorpagina, maar dat lukte niet zo meteen. Vanmorgen echter stuurde Laura Poen, een van de begeleidsters van D1 een mooie plaat van Cheyenne, een van de succesvolle deelneemsters van haar team aan de Cupcake-wedstrijd en die past er natuurlijk mooi bij!
 
 
 
.
 
 
 
.