Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

In memoriam Pieter Hildering


Zaterdagavond 13 januari is Pieter Hildering overleden; hij werd slechts 60 jaar oud. Met zijn bedrijf Hiltex heeft hij grote impulsen kunnen geven aan onze vereniging.

Pieter was al een tijd ziek. Met ons hoopte iedereen dat juist hij, die altijd open stond voor nieuwe dingen en aparte aanpak, er misschien toch in zou slagen die strijd te winnen, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn.

Pieter was in een aantal dingen ongewoon. Van wat hij ons liet zien waren we altijd onder de indruk. In het begin van zijn connectie met onze vereniging werden onze selectie en staf uitgenodigd om het bedrijf te komen bekijken en zo kregen we zicht op een andere wereld, een ongewoon bedrijf van een ongewoon mens.

In zijn steun aan clubs was hij eveneens ongewoon. Waar het er in de sponsorwereld veelal om gaat het bedrijf zo groot mogelijk in beeld te brengen, was het doel van Pieter om de door hem uitgekozen sporten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. En als dat dan op een of andere wijze gelukt was, dan kon er een feestelijk uitje volgen om het met betrokkenen te vieren.

Het spreekt voor zich dat zijn interesse werd onderstreept door regelmatige bezoeken aan onze wedstrijden, samen met zijn vrouw Miranda. Die nam dan vaak een vriendin mee en Pieter ging het liefst ergens op een plek apart zitten om rustig zijn eigen indruk van de wedstrijd te vormen. Een kort woord met een paar bekenden was hem genoeg, voor de rest telde de sport. Maar als dat moest wilde hij ook wel na de wedstrijd voor de microfoon een kort commentaar geven.

We treuren om het overlijden van Pieter. We zullen nog geregeld aan hem terugdenken en aan zijn inzet voor de vereniging.

Het bestuur, de selectie en de staf wensen Miranda, de kinderen, overige familieleden en zijn medewerkers heel veel sterkte, want zij verliezen allen een bijzonder mens.


Corrie Noom, voorzitter