Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Hoe vorderen de teams die bijna op de helft zijn?

 
Bijna op de helft?!? Zeker, voor de teams, die aan het eind van het seizoen play-offs moeten spelen om te bezien wie de landelijke finales gaan halen, is het bijna zover. Voor de Korfbal League zijn inmiddels acht van de negen ronden van de eerste helft gespeeld en de Reserve League houdt natuurlijk gelijke tred. Ook A1 heeft al zes van de zeven 'reguliere' wedstrijden gehad, omdat Fortuna volgende week naar Boedapest mag voor de Europacup. En ook B1 schiet al weer op met vijf van de zeven ronden gespeeld.
 
Bij het eerste blijkt met regelmaat, dat ons voornemen om voor een play-off-plek te gaan niet op luchtfietsen is gebaseerd. Het meest in het oog springend was natuurlijk wel de zege bij PKC, want ja, dat lukt niet zo veel teams... Het zette ons met verve op die vierde plek en tegen de Wormers hebben wij dat onderstreept. Het maakt wel, dat wij - willen wij onze plannen waarmaken - ook zondag bij Blauw-Wit superscherp moeten zijn, want die zijn niet van punten weggeven en nu al helemaaal niet.
 
Belangrijk is natuurlijk ook de ontmoeting tussen TOP en LDODK in Sassenheim, want die uitslag zegt het een en ander over de dan afgeronde eerste helft. Dat geldt ook voor de strijd in Wormer tussen Groen-Geel en DVO, want als de punten mee gaan naar Bennekom is het onderste drietal wat geïsoleerd geraakt.
 
Het lijkt onwaarschijnlijk, dat PKC zich zaterdagmiddag ook door DOS'46 gaat laten verrassen. De laatste wedstrijd wordt op 20 januari gespeeld, want Fortuna speelt de komende dagen in Boedapest en moet afronden tegen Tempo. Het zou wel een erg grote verrassing zijn als uit die strijd punten naar Alphen aan de Rijn gaan. Maar ja, het blijft sport...
 
In de Reserve-afdeling van de Cashback World Korfbal League liggen de verhoudingen deels toch behoorlijk anders. DVO blijkt een behoorlijk breed niveau in haar selectie te hebben en verloor nog maar één keer. Ons eigen team doet het gemiddeld en dat heeft zo zijn redenen. Groen-Geel 2 doet het aardig en Tempo zorgde eigenlijk voor de grootste verrassing, door vlak voor Kerst in Amsterdam met 20-25 van Blauw-Wit 2 te winnen. En dat voor een team, dat op het veld twee klassen lager speelt!
 
Het maakt duidelijk, dat in deze klasse de krachtsverschillen aanzienlijk geringer zijn dan bij de eerste teams en dat houdt het ook weer spannend. Er is in elk geval alle reden voor ons 2e om komende zondag in Amsterdam ook op het relatief vroege aanvangstijdstip van 12.45 volledig bij de les te zijn!!
 
 
A1 en B1
Onze A1 staat fraai bovenaan. Wij begonnen met een onverwachte nederlaag, dat nooit onderschat mag worden, maar die les is geleerd en nadien werd alles gewonnen, inclusief de laatste ronde tegen Fortuna. Die werd alvast vooruit gespeeld, omdat veel Delftenaren komend weekend natuurlijk ook Hongaars gaan proberen te spreken.
 
Hier plaatsen de eerste twee teams zich voor de play-offs, die uiteindelijk moeten leiden naar de finale in Ahoy. Onze A1 is komend weekend nog vrij door de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Fortuna en sluit daarna de eerste helft af tegen SKF. Fortuna moet dan bij PKC op bezoek, dus weie weet?
 
Onze B1 gaat komende zaterdag - ook alweer met Fortuna - de strijd aan om de eerste plaats, dus als je de ploeg wilt steunen, 13.15 u in het Topsportcentrum! Ook Die Haghe en Groen-Geel ontmoeten elkaar in deze ronde. Hier hebben de teams op 18 januari nog ronde 7 te gaan voor ze op de helft zijn en dan gaat het weer meer tegen wat lager geplaatste teams.
 
Dat zien we dan wel weer, maar eerst komend weekend in alle vier de wedstrijden vol op scherp spelen. Succes allemaal!!
 
Red.
 
 
.