Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Hoe verloopt het bij de A-jeugd?

 
Nou, laat ik het zo zeggen, we hebben wel slechtere jaren gehad...
 
Zo is daar bijvoorbeeld A1. Dit team is druk bezig met het bereiken van een plek in Ahoy op 4 april en na de eerste uitglijer in de eerste zaalwedstrijd tegen PKC A1 heeft men zich goed herpakt en ligt op stoom, zoals je hiernaast ziet. Als je eerste of tweede wordt plaatst een ploeg zich voor de kruiswedstrijden met de Hoofdklasse B. En nu even rekenen... Komende zaterdag spelen we tegen DSC en als A1 ook de Brabanders verslaat is de plaatsing voor de kruisfinales een feit. Immers, PKC en Dalto hebben wij beiden 2x ontmoet en bij deze beide tegenstanders is het onderling resultaat in ons voordeel.
 
Dat is echter pas stap 1. Daarna is het zaak in vorm te blijven voor de kruisfinales, die gespeeld worden met een thuis- en een uitwedstrijd en indien nodig een derde voor de beslissing. Nummer 1 tegen nummer 2 van de andere afdeling en het is dus het beste om te zorgen dat je eerste wordt. Voor ons valt daarover de beslissing in de laatste ronde - 14 maart - als Fortuna bij ons op bezoek komt. In de andere hoofdklasse moet het raar lopen wil het DVO nog ontgaan en voor de tweede plek is DOS'46 de meest voor de hand liggende. Kortom, het worden spannende tijden!
 
Met A2 gaat het ook niet onaardig, maar zij treffen in BEP A1 een sterke tegenstander, die nog geen enkele vergissng maakte en ook ons team in De Koog versloeg met 20-22. Dat was even slikken, vooral omdat we ook nog een punt weggaven aan ZKC A1. Zaterdag j.l.wonnen we in Oegstgeest dik van FIKS A1, 10-28, maar ja, dat doen de anderen ook. Eerst even twee weken vakantie en dan op scherp de beslissende wedstrijden in.
 
A3 boekt wisselende resultaten. Dat is niet overdreven bij vier keer winst en drie keer verliezen. De topis een eindje uit zicht, want daar staat Dalto A3 met 14 uit 7 en daar hadden wij destijds in Driebergen ook niet veel tegen in te brengen, 28-14 was duidelijk. Ons team heeft nu even vakantie en gaat op 29 februari opnieuw Dalto te lijf. Het is 'schrikkeldag', dus laat ze schrikkelen. Dat is een mix van schrikken en struikelen...
 
A4, even kijken, A4, drie keer gewonnen, 1x gelijk, 4x verloren, 7 uit gas en een doelsaldo van plus 1, typische middenmoter dus. De laatste twee wedstrijden werden verloren, dus nu is er even vakantie om daarvan bij te komen en daarna komt op de 29e leider Kleine Sluis A1 afdalen uit Anna Paulona. Die zijn ook niet onoverwinnelijk, want zij verslikten zich al twee keer eerder. Beste beentje voor dus op die schrikkeldag!
 
A5 staat weer fraai bovenaan en zo zien wij dat graag. Tot nu gaven we drie punten weg in wedstrijden waarin wij (te ) weinig scoorden (4-5 en 5-5), maar de rest liep goed. Zoals zaterdag de revanche op Helios, 14-5. Op 15 en 29 februari gaan we twee keer Furore A3 treffen, dus op scherp, want die zijn nieuw voor ons.
 
Succes allemaal!
 
 
Red.
 
 
.