Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Hoe staan wij ervoor na dit weekend?

 
Zijn er al beslissingen? Een paar wel, dus laten we maar rap even kijken hoe het er voor staat.
 
Bij ons KZ / Thermo4U 1 waren wij natuurlijk nieuwsgierig of de betere spelopvatting van vorige week tegen TOP – na die deceptie wegens het ontbreken daarvan tegen DVO – bij Dalto werd voortgezet. Daar kunnen we zonder meer ‘Ja’ op zeggen en dat maakte Dalto kansloos. Weliswaar kwam de thuisploeg in Driebergen snel op een 3-0 voorsprong, maar het antwoord was even helder. Pas bij 3-8 kwam Dalto weer aan scoren toe en dichterbij dan die stand 4-8 zijn ze niet meer gekomen. De eindstand was 15-25 en dat maakt dat Dalto degradeerde. Aan ons visitekaartje de taak om ook de laatste twee wedstrijden optimaal af te sluiten, te beginnen met een flinke revanche op DeetosSnel komende zaterdag, want die 20-14 nederlaag destijds moet wel goedgemaakt worden natuurlijk.

Ook ons tweede was in Driebergen, waar Dalto 2 ook onderaan staat, maar het nog niet beslist is. Voor ons is het nu wel beslist, maar dan in positieve zin, want ook Dalto moest eraan geloven. Sanne Pasma is weer terug van haar blessure en laat zien dat ze er blij mee is. Prima invalbeurten van Gaby Juffermans en Remco Out ook. Tom Ekkes gaat steeds beter en de rest haalde het gebruikelijke niveau en zo kwamen wij met hard werken aan een 15-24 winst. En dat was genoeg voor een play-off-plek, samen met PKC 2. In de komende twee weken wordt beslist wie Numero Uno gaat worden, of eigenlijk pas in de laatste wedstrijd. Nummer 1 heeft thuisvoordeel. De stand vind je hiernaast en voor de scherpe kijkers: dat Dalto 2 maar één punt heeft ondanks een winstpartij komt door een boetepunt wegens te weinig geleverde scheidsrechters. Dat kan dus een groot nadeel worden!

Ons derde is één van de zorgenkinderen van deze club, want ze kampen met grote degradatiezorgen en dat zou slecht uitkomen. Gelukkig werd er deze keer gewonnen van het nu gedegradeerde Eibernest 2, maar daarmee zijn we er nog lang niet, want dat doet iedereen en gaat Unitas vast ook wel doen in de laatste ronde. We moeten dus nog meer winnen en bij voorkeur al in de komende twee weken tegen respectievelijk Blauw-Wit en Unitas.

Het vierde bezet nog steeds de tweede plek en is vorige week dichterbij gekomen, doordat AVO 3 plots een keer flink verloor. De wedstrijd van dit weekend verschoof naar maandagavond, dus te hopen is, dat ze zich nog een keer verslikken. Wij lieten het Amsterdamse Swift 2 weinig kans, 18-11. De drie kanshebbers voor de titel en promotie ontmoeten elkaar allemaal nog een keer, dus dat wordt een spannend slot! Wij moeten bijvoorbeeld komende zondag naar Zuidwolde om daar de strijd aan te gaan met nr 3 ZKC ’19 2….

Het vijfde is ook een zorgenkind. Weliswaar wonnen ze nu met 14-24, maar dat is van Synergo, dat nog geen punt behaalde. Een ‘moetje’… dus. Er zijn hier nog flink wat onderlinge wedstrijden en dus moeten wij het maximale eruit halen, want anders zijn we de klos. Eibernest 4 is een van de weinige Eiberteams dat nog wel punten pakt en als je het goed bekijkt is zelfs Trigon 3 nog niet veilig, want die treffen in de laatste drie ronden alleen nog maar de bovenste drie. Alle reden voor ons om optimaal scherp te blijven.
 
Het zesde doet wat het steeds gedaan heeft: winnen winnen winnen, steeds maar winnen en dat lukte deze keer ook bij de enige club die ons in dit veldseizoen een punt afhandig wist te maken, Fortuna 4. Deze keer was daar geen kijk op, want de Delftenaren kregen de bal lastig door de korf. Het werd nu 8-15, waar wij vorige keer nog op 16-16 bleven hangen. De enige concurrent is nu nog KCR 3. Hun wedstrijd werd uitgesteld tot 28 mei en op zich is dat wel prettig, want het betekent dat ons zesde komende zondag op eigen terrein kampioen kan worden. Op bezoek komt dan SDO 2 uit Brabant en dat is slecht nieuws voor die club. Ze hebben de punten hard nodig, maar dat gaat niet gebeuren!


Het zevende had tegen Furore 3 veel moeite om de korf te vinden. Nog een nieuw veld daar in Assendelft, weinig bomen, flinke wind en die Furorinezen weten niet beter, die peren wel raak! Het werd 10-5 en dat hebben wij wel eens beter gedaan. Komende zondag de return, te wapen!


Het achtste is tot nu voornamelijk druk geweest met wedstrijden verzetten en schept zo bijna haar eigen midweekcompetitie. Deze zondag kwam het er echter voor het eerst wel van en het was meteen bloedspannend bij Zaandam Zuid 3. We bleven net aan de verkeerde kant van de score met 12-11. Donderdag een midweekje bij Apollo en dan zondag revanche tegen ZZ zonder maskers.


Het negende had kennelijk met heeeeel veel wind te maken, want we verloren in Heerhugowaard met de in deze tijd ongebruikelijke uitslag 6-2. En noteerde zo de tweede verliespartij. Het goede nieuws is, dat we dat komende week goed kunnen maken, want woensdag halen we in bij Sporting West en zondag komt Apollo en gaan we laten zien dat die twee goaltjes een vergissing waren.


Het tiende maakte het heel spannend tegen Purmer 4, maar wist net aan de goede kant te blijven, 9-8. Dat zet ons op de tweede plek en die kunnen we verstevigen als zondag Sporting West 4 op bezoek komt. En een week later voor de titelstrijd naar HBC? Eerst maar winnen van de Mokummers dus. Zijn er al beslissingen?
 
 
De A- en B-teams vind je in een volgende tekst.
 
 
 
 
.