Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Hoe gingen we van start?

 
Even terugkijken op het achterliggende weekend, waarin we weer enthousiast aan het verse veldseizoen begonnen. Er waren her en der nogal wat tegenstanders waar we weinig of geen ervaring mee hadden - en zij niet met onze ploegen... - dus laten we de boel even in beschouwing nemen.
 
Over het eerste en tweede kunnen we kort zijn: vier punten en een apart verslag elders op deze site plus nog de DVO-site. Ga zo door! Zaterdag komt TOP uit Sassenheim en daar gaan we de handen vol aan hebben. Voor het tweede draaft Unitas 2 op, want TOP 2 degradeerde vorig seizoen.
 
Het derde moest de punten aan Oost-Arnhem 2 laten en dat viel eigenlijk wat tegen. Zondag maar revanche halen tegen Mid Fryslan.
 
Het vierde, waarvan flink wat spelers vorig jaar in het derde uitkwamen, kreeg DOS'46 op bezoek en wie dacht dat dit best wel lastig kon worden, nou, die vergiste zich. Het werd maar liefst 24-8 voor de onzen! Zondag naar Apollo 2 en dat zou zo maar slecht nieuws voor Apollo kunnen betekenen.
 
Het vijfde trok naar Dalto 6 en dat bleek een maatje te groot, 25-18. Was dat een 'goudenbenenploeg'? Zondag maar even afreageren op Achilles 4.
 
Het zesde was vorig seizoen voor de tweede keer op rij kampioen geworden en bereidde zich nu voor op zware tegenstand in Eindhoven. Wat? Het zesde naar Eindhoven??? Jawel, er schuift steeds meer naar de zaterdag toe en de zondagliefhebbers moeten dus gestaag verder reizen. Tegenstander was DSC 5 en het telraam sloeg bijna op hol. Uiteindelijk wonnen we met 11-34, poehpoeh! Zondag komt Phoenix 3 en die wonnen ook ruim, 19-10 van Deetos 4, dus wellicht is dit 'different cook'...
 
Het zevende verloor met 11-8 van het 5e van de overkant en dat is altijd jammer. Zondag komt Furore 5 naar De Koog. Eens kijken wat dat oplevert.
 
Het achtste won met 7-10 bij het altijd lastige OKV 6 en dat is weer een degelijke prestatie van Maaike Mandjes en Co. Zondag meteen spannend, want dan komt Purmer 3 op bezoek, ook nog ongeslagen.
 
Het negende, een mix van jeugd en routine, was met 12-9 te sterk voor Hilversum 1. Ook weer een onbekende tegenstander. Er werden natuurlijk grappen gemaakt in de trant van overschakelen naar Hilversum 3, maar treurig genoeg bestaat dat niet. Alleen een eerste, meer smaken hebben we niet. Wat zijn wij hier in Koog toch bevoorrecht! Zondag een vroegertje naar Artis, ehhh, 10.00 uur bij Swift 5.
 
Het tiende had een spannende pot met DKV Victoria 4 en won die kielekiele met 9-8. Maurice & Co gaan zondag naar BEP 5.
 
Al met al zeven van de tien wedstrijden gewonnen. Ook weer een degelijk resultaat.
 
 
Bij de junioren begon A1, net weer terug op topniveau, meteen met een zware tegenstander: DOS'46, vorig jaar landelijk tweede. Het werd dan ook een spannende pot, maar de punten bleven in Koog, 18-17, en zo zien wij dat graag. Hou dat even in gedachte als jullie komende zaterdag aan gene zijde van de Zaanbrug spelen.
 
A2 speelt op het op één na hoogste landelijke niveau, dus waar A1 vorig jaar speelde. Dat is even wennen en tegenstander AWDTV A1 was ons dan ook iets te rap af, 10-17. Zaterdag naar ZKV, die waren nog vrij dit eerste weekend.
 
A3 werd al in een uitgebreid verslag van Eric Piets gefeliciteerd met een keurige winst in Badhoevedorp, 13-16. Zaterdag komt de Rodiaan naar ons, opgepast dus!
 
A4 had een spannende pot tegen Helios A1 en sleepte er een punt uit, 7-7. Zondag gaan we naar Heemskerk, waar HBC speelt. Die verloren met 10-8 van Green Yellow, dus het lijkt qua kracht dicht bijeen te zitten hier.
 
A5 komt pas komende zaterdag voor het eerst binnen de lijnen en ontvangt dan DKV A1. Veel succes!
 
 
.