Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Het leven is vaak wonderlijk en onvoorspelbaar

 
Dezer dagen kwam mij, met alle informatie over het WK-korfbal bij de hand, ook een gesprekje in herinnering, dat ik een paar jaar geleden met Marjolijn Schenk had. Zij groeide op in Enkhuizen en ging daar korfballen bij de enige korfbalclub in die stad, DTS.
 
Zolang als ik mij kan herinneren is DTS een kleine club geweest, waar je een enkele keer eens heen moest om de simpele reden dat zij nooit veel teams hadden en nooit hoog speelden. Maar gelukkig zijn er ook daar weer kinderen die er toch veel plezier aan beleven.
 
Dat gold ook voor Marjolijn en haar zusje en toen ze een jaar of 13, 14 was keek ze met die zus naar de KNKV-site en wie er dan in Oranje speelden en ze zei tegen haar zus 'Kijk, er staat ook een Marjolijn Kroon in. Wat grappig, haar naam schrijf je ook met 'een lange ij', net als die van mij!'.
 
Een paar jaar later mocht Enkhuizer Marjolijn een paar keer meetrainen met het regioteam en nog weer wat later kwam ze ook een paar keer meetrainen bij KZ en besloot vervolgens de stap te wagen en bij ons te komen spelen. En op één van die allerleerste trainngen bij KZ vertelde zij mij: 'Weet je wat ik zo apart vind? Vroeger was Marjolijn Kroon één van mijn rolmodellen. En ze had nog dezelfde naam ook! En nu mag ik nog met haar trainen ook!! Dat is toch fantastisch?!'.
 
En zo is het natuurlijk ook. Maar als ik toen gezegd had 'En over een paar jaar staan jullie samen in Zuid Afrika in de openingswedstrijd van Oranje tegen Nieuw Zeeland', dan had ze mij nadien zeker minder serieus genomen en gedacht 'Ja, zéker, en Sinterklaas bestaat ook!'. En toch gebeurde het zo en daarmee stellen we nog maar eens de titel van deze tekst vast: Het leven is vaak wonderlijk en onvoorspelbaar!
 
PH
 
 
.
.