Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Het 8e werd al kampioen! En A4 trouwens ook...

 
Dit jaar was er bij de senioren één ploeg die vanaf het prille begin duidelijk maakte, dat zij een tikkie te laag ingedeeld waren. Het gevolg was dikke overwinningen in deze najaarscompetitie en voorafgaand aan de reis naar de Wijde Wormer voor de return tegen WWSV 2 was al duidelijk, dat bij winst niemand meer over het 8e heen kon en daarbij zouden ze dan geklopt moeten worden door ploegen waar ze in de eerste ronde met liefst 25-10 en 29-6 van hadden gewonnen en geef toe, dat ligt niet voor de hand.
 
Vorige week was de tegenstander van vandaag bij ons thuis geklopt met 17-6, dus er was alle vertrouwen dat het goed moest komen. Echter, de weersomstandigheden waren een fractie anders dan vorige week. Toen konden we ontspannen aan de bak op een fraaie na-zomerdag bij 25 graden Celsius en een klein windje. Deze keer 16 graden, windkracht variërend tussen 8 en 9 en bakken regenwater erbij. WWSV heeft een splinternieuw kunstgrasveld op een mooie plek, heel veel uitzicht, want er zijn totaal geen bomen, zelfs geen struiken te zien en alleen aan de noordzijde is wat bebouwing. Maar ja, als de wind uit het zuidwesten giert helpt dat niet echt.
 
Voorzitter Corrie was op de fiets uit Koog gekomen. 'Ik dacht "Lekker, wind mee!", zei ze en dat was ook zo, ze zat al bijna in Purmerend. Vaste supporters Ed en Monique hadden als enige comfortabele zitplaatsen: in hun auto, met de ruitenwissers aan. WWSV had een strategische fout gemaakt, die ze vast nog wel gaan corrigeren: de fraaie dugouts staan met de open zijde naar het westen gericht, dus dat hielp ook niet voor de familie Detering en coach Gaby. Coach Megan had andere verplichtingen en was er graag bij geweest: een perfecte testgelegenheid om te kijken welke make-up wèl en welke niet goed blijft zitten in de regen...
 
Over deze wedstrijd valt verder qua spel weinig te zeggen. Ed toeterde vanuit zijn auto bij elk doelpunt, maar geen van de buren kwam klagen, want er werd weinig gescoord. Het 8e won met 2-5 en wie denkt 'Tjééé, bloedspannend!', die moeten we teleurstellen. En goed beschouwd geeft 2-5 dezelfde verhouding weer als 17-6 en die paar tienden verschil komen door het slechte weer en het feit dat we nu een uitwedstrijd speelden.
 
De titel is dikverdiend en wordt opgeleukt met vast nog twee overwinningen in de komende twee weken. Onderaan deze pagina vind je de feestelijke foto, lekker droog, op de vertrouwde trap. Er was ook nog een plaatje van heeeel kort feestje op het natte veld, maar daarmee was een technisch probleempje.
 
Echter, voor we aan de foto toekomen eerst nog even over A4. Die werden plots ook kampioen doordat een concurrent punten liet liggen. Daar was nog niet op gerekend, dus de huldiging van A4, met daarin natuurlijk de geroutineerde kampioenenkoning René Sterkenburg, komt volgende week aan de orde.
 
De kampioensfoto dus, daar komt-ie:
 
 
. Van links naar rechts bovenaan zien we Noa, Jill, Dionne, iets naar voren Laura, daarachter weer Naomi en trainer/coach Gaby. De andere trainer/coach is Megan, maar die kon er dus niet bij zijn. 'Maar', zei Naomi, 'dat is geen probleem, want die fotoshoppen we er wel in' en zo geschiedde. En dan zijn er op de eerste rij natuurlijk de mannen, te weten Thimo, Miles, Stan, Dion en Jesse.
 
Gefeliciteerd allemaal!
 
 
.
 
 
.