Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Het 12e werd al kampioen


In de voorbeschouwing was al aangekondigd, dat het 12e, als het even meezat, deze zondag kampioen kon worden. En anders gewoon volgende week, want dan hebben ze nog een wedstrijd in eigen hal te spelen: a.s. zondag om 13.30 komt Purmer 5 naar De Koog. Echter, het bleek mee te zitten, de concurremt verspeelde dat ene noodzakelijke puntje en bij winst was ons 12e al kampioen op basis van onderling resultaat. Omdat er niet zoveel korfbalclubs met een 12e in ons land zijn besloot de redactie een afgevaardigde te sturen naar deze strijd voor een verslag.

En eigenlijk ook wel om meteen een kijkje te nemen in 'De Beuk', het nieuwe sportpaleis in Purmerend, dat in plaats van de Beukenkamp verscheen. Even kort over dat sportpaleis: het is nieuw en groot, met een luxe parkeergelegenheid eronder - die een wonderlijk smalle toegang heeft trouwens. Er zijn twee sportzalen in en vast nog wel wat meer, maar dat kon ik niet allemaal meteen vinden. Gigatrappen, gigahallen ook en eerlijk gezegd is 'onze' wel wat gezelliger. Het was niet stijfvol met publiek bij het 12e zal ik maar zeggen en heel WWSV past er makkelijk in. BEP ook wel trouwens...


. Het 12e heeft altijd een vast supporterskoppel in vader en moeder Goed, die midden op de foto zichtbaar zijn. Al die ruimte eromheen had echter geen negatieve invloed op de mensen van het 12e. Men was opgewekt, binnen de lijnen en op de bank. De score was er ook naar, want waar we thuis vrij krap met 11-9 van WWSV 2 wisten te winnen werd de voorsproong hier in de tweede helft eerst gaandeweg wat groter.

Bij het 12e denkt men echter ook aan de wedstrijdbeleving van de toeschouwers, dus lieten ze de tegenstander weer wat dichterbij komen en als dat dan niet rap genoeg gaat kan de tegenstander desnoods ook nog wat geholpen worden. Vervolgens werd er echter weer flink gescoord en dus eindigde de wedstrijd 'gewoon' in een degelijke 12-16 winst.

Dat alles ging zonder stress, iedereen is leuk met elkaar, er wordt veel gelachen en als ik niet tussendoor mijn knieën gevoeld had was wellicht bijna het idee bij mij opgekomen om het ook maar weer eens te proberen. Grappig is ook, dat er in dit team weer namen terugkomen van families, waarvan de ouders en grootouders ook al bij deze club speelden. Denk maar aan de families Kwadijk, Baas en Van Schooten.

Volgende week wordt van ons 12e de officiële statiefoto gemaakt, want dan is icoon Marco Steensma er ook weer bij, maar voor deze speciale gelegenheid doe we het voor het 12e 'dubbelop'. Hieronder dus de plaat van de kampioenen:


. Op de achterste rij zien wij prima functionele invaller René Sterkenburg, Tamira Goes, Anne van Tellingen, Pim Kwadijk, Jeffrey Goed, Tim van Schooten en Martijn Baas en daarvoor Daisy Goed, Maura van der Velden, Jessica Steutel, Laura Sterkenburg en Marissa Groot, die deze keer aan de kant moest blijven.

Gefeliciteerd allemaal en zondag nog zo'n rondje!


.