Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

'Girlpower' doet DVO/Accountor de das om en nog wat meer over de weekend-resultaten

 
Zoooo, het is weer even tijd voor een tussenbalans, zo aan de vooravond van wat meen ik 'voorjaarsvakantie' heet. De sneeuwklokjes waaiden vandaag bijna uit de grond. Qua wedstrijden waren vooraf de wedstrijden van het 7e en 9e al verplaatst door gebrek aan beschikbare spelers bij de tegenstanders en op zondag kwam daar ons 5e nog bij, dat luisterde naar de waarschuwingen van KNMI, ANWB en hoe die letters allemaal nog meer gevormd zijn. De reis naar Almelo werd opgeschort tot een nog af te spreken moment. Hoe vergaat c.q. verging het de andere teams?
 
Het eerste deed van zich spreken in Bennekom. DVO had in de twee voorgaande ronden zowel TOP als LDODK geklopt en beschikt in Gert Jan Meerkerk over een schutter met bijzondere kwaliteiten. Er was intern vooraf over gesproken hoe hem te beperken en zijn aantal gemaakte doelpunten te beperken. Dat lukte helemaal niet en hij maakte er vijftien (15 !!) en toch wonnen ze niet van ons. Het Koogse wapen had deze keer rokjes aan, het was Ladies Day en de vrouwen zorgden deze keer voor maar liefst 23 doelpunten. En het lastige voor DVO was, dat ze allemaal op scherp stonden en daarnaast waren er nog de mannen om de extra gaten qua goals te dichten.
 
Ook van DVO-zijde werd na afloop met respect over de vrouwen-inbreng gesproken en het zou zo maar kunnen, dat dit ons in de komende wedstrijden tot een heel lastige tegenstander maakt. Nou zijn die tegenstanders ook niet voor de poes. Zo komt bijvoorbeeld eerst DOS'46 op bezoek, daarna gaan we naar Fortuna, vervolgens komt PKC, dan spelen we weer een Zaanse strijd, maar nu in Wormer om vervolgens in de laatste wedstrijd iets recht te gaan zetten tegen Blauw-Wit. Het is een mooie competitie dit jaar!
 
Vandaag werd de redactie nog gebeld vanuit DVO, dat men graag de meegenomen lokale relikwieën wil terughebben. Dat mascottehoofd is inmiddels geregeld, maar dat aparte gele bord nog niet. Stuur even een mailtje naar de redactie als jij dat hebt, zodat we ook dit kunnen regelen. En laten we dit afspreken: als wij weer ergens anders moeten spelen is het voldoende als we de punten meenemen; de rest kunnen we met een gerust hart daar laten!
 
Het tweede moest wel de punten in Bennekom laten, zij het nipt, 25-24. Destijds in Koog maakten zij er vier meer dan wij. Deze keer kwamen we vrij snel vier goals achter en zijn vervolgens bijna de hele wedstrijd bezig geweest om dat in te halen, wat dus net niet lukte. Ons 2e staat op plek 5, drie punten achter DOS'46, dat komende zaterdag naar ons komt. Als we iets willen moeten we dus dan beginnen met niet opnieuw snel vier goals achter te komen. Destijds verloren wij met 21-19 in Nijeveen, een extra reden voor revanche dus.
 
Het derde vocht een buurtstrijd uit met ZKV 3, dat ook net achter ons op de derde plek staat. het werd een doelpuntrijke pot, maar uiteindelijk wonnen we die wedstrijd met 26-28, poehpoeh. We staan hier muurvast op de tweede plaats, zes punten voor op de nummers, 3, 4 en 5, maar helaas vier punten achter op Numero Uno Avanti, dat maar geen fouten wil maken. Eerst maar even twee weken vakantie nu.
 
Het vierde is op het oog een typische middenmoter, drie keer gewonnen, twee keer gelijk, vier keer verloren, een doelsaldo van min drie... Maar schijn bedriegt, want ze zitten in zo'n lastige afdeling, waar iedereen van iedereen kan winnen en dat ook regelmatig doet. Behalve eentje, Ons Eibernest 2, die 'gewoon' negen keer op rij verloren. Wij staan met die acht punten maar één puntje van een degradatieplek af, dus er is wel werk aan de winkel. Laten we beginnen met Refleks 2, koende zaterdag. Daar wonnen we thuis ook van.
 
Het vijfde besloot dus in overleg met de tegenstander en het KNKV wegens de stormtoestanden niet naar Almelo af te reizen en haalt dat later in, maar op zaterdag speelde concurrent Heerenveen 3 al wel. En laten die nou wéér verliezen! Deze keer van ZKC 2 uit Zuidwolde en die konden de punten goed gebruiken. Voor ons kwam dat trouwens ook goed uit, want het vergroot de kampioenskansen van ons 5e aanzienlijk In principe staat er de komende twee weken niets in de agenda, maar we moeten natuurlijk nog wel een keer inhalen bij AKC, als de storm voorbij is...
 
Het zesde speelde thuis tegen Refleks 3, dat zich kennelijk niet veel van de storm aantrok.Kennelijk vertrouwden ze op hun reflexen. Dat deed trouwens ook ons zesde, want ze hielden de punten mooi thuis via een 16-15 winstpartij. Spannend! Zondag een rondje Delft voor Fortuna 4, dat precies evenveel punten als wij heeft, namelijk 9 uit 9. Nummer 7 is ALO 2, dat vijf punten achter ons staat en dat maakt, dat het heel prettig is als wij van Fortuna winnen, want dat maakt dan weldefinitief een einde aan het kijken naar die degradatieplekken.
 
Het zevende staat op een derde plek, maar dat stelt niets voor, want in die afdeling S-210 staan de nummers 1 en 2 een straatlengte voor op de overige vijf teams, die allemaal dicht bij elkaar staan. Ons team was vrij, omdat tegenstander Aurora door vakantiegedoe geen ploeg had en deze wedstrijd wordt nu ingehaald op een tijdstip, dat we nog kennen uit de tijd dat er weinig sporthallen waren: vrijdag 21 februari, aanvang 20.55 uur... Succes dan!
 
Het achtste staat keurig op de eerste plek, dus 'Op naar de titel' denk je dan, maar zo simpel is het niet, want een blik op de stand hiernaast maakt duidelijk, dat er ook nog maar liefst vier andere ploegen in de race zijn! Dat is tamelijk uitzonderlijk, maar ook weer leuk, want zo is er, net als bij het eerste, bijna elke week wel iets spannnds. Niet echter als de tegenstander Zaandam-Zuid 3 is, want die hebben het slecht getroffen met de indeling. Dat bleek ook zondag weer, want ons 8e won met liefst 28-6 van ze, brrr. Ons team is nu twee weken vrij en speelt in maart alle ebslissende wedstrijden, te beginnen met Apollo op 1 maart. Succes!
 
Het negende, we lazen het al in het verslag van Cees Buijs een week terug, heeft een indrukwekkend doelsaldo van plus 50, maar staat ook op een derde plek, omdat tegen stander Aurora/DKV 4 nog volstrekt ongeslagen is. De wedstrijd van zondag j.l. tegen Stormvogels kon niet doorgaan, want dat team had te weinig spelers. Dat is op zich ook heel logisch, want bij een echte storm - en dat was het! - gaan de Stormvogels natuurlijk de lucht in en niet ballen in hallen. Wordt ingehaald op een later moment. Op 1 maart komt de koploper op bezoek.
 
Het tiende, tja, dat zit in een nog wat extremer afdeling dan het achtste. Een vijfde plaats, vier keer gewonnen en vier keer verloren, een typische middenmoter, maar eigenlijk zijn zes van de zeven teams in deze groep nog kanshebbers voor het kampioenschap, zoals je hiernaast kunt zien. Ons team zit wel een tikkie in een dip, want ze verloren de laatste drie wedstrijden. Kennelijk aan vakantie toe en die hebben ze dan nu ook voor twee weken. Daarna op 1 maart weer uitgerust en opgewekt Victoria 4 te lijf!
 
Het elfde wist dit weekend winst te boeken. Het versloeg Sporting West 6 met 14-12 en een winstpartij is meestal prettig voor de stemming. We hangen een beetje onderin, maar wellicht gaan we daar in de komende weken nog verandering in aanbrengen. Eerst even vakantie en daarna op bezoek in Purmerend. Denk goed na en houdt de sfeer plezierig. 
 
.
 
 
.